Головна Новини Суспільство події Нові виплати українцям від Пенсійного фонду: хто отримає
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові виплати українцям від Пенсійного фонду: хто отримає

Раніше такі виплати робилися через органи соціального захисту, тепер це завдання Пенсійного фонду

9 липня 2024, 13:04 comments1683
Поділіться публікацією:

З першого липня 2024 року Пенсійний фонд України розпочав виплату нових видів допомоги. Підтримку отримають особи з особливими трудовими заслугами перед країною та ті, хто працює у особливих умовах. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

Нові виплати українцям від Пенсійного фонду: хто отримає

Нові виплати українцям від Пенсійного фонду: хто отримає

До списку входить одноразова грошова винагорода для тих, хто отримав звання Героя України. Також передбачено довічні державні стипендії для учасників Другої світової війни та для осіб з особливими заслугами перед Батьківщиною. Ще одна категорія – громадяни, які рятували євреїв під час Голокосту на території України. Вони також отримають довічні стипендії згідно з указами президента.

Є й одноразова допомога для сімей тих, хто загинув чи постраждав під час масових протестів 2013-2014 років.

До цього зміни виплати здійснювалися органами соціального захисту населення. Тепер Пенсійний фонд бере на себе ці функції, що дозволяє централізувати та оптимізувати процес. Це також включає виплати за шкоду здоров'ю, заподіяну працівникам об'єктів критичної інфраструктури внаслідок військової агресії РФ.

Раніше “Коментарі” писали, що українські пенсіонери, які живуть у країнах ЄС, скоро зможуть отримувати пенсії в Європі. Це стало можливим завдяки новій резолюції, ухваленій Парламентською асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ). На думку народного депутата Олексія Гончаренка, це значно покращить життя українських людей похилого віку, особливо в частині доступу до медичних послуг.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що уряд розробив проект Бюджетної декларації на 2025-2027 роки. За інформацією нардепа Ярослава Железняка, уряд не планує підвищувати розмір мінімальної зарплати та прожитковий мінімум, від яких залежать усі соціальні виплати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини