Головна Новини Суспільство події Нові правила паркування: що варто знати водіям
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила паркування: що варто знати водіям

Кабінет міністрів України ввів нові правила паркування, які мають покращити якість послуг та збільшити доходи місцевих бюджетів

6 квітня 2021, 08:55
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України ввів нові правила паркування автомобілів. Відповідний документ можна переглянути на Урядовому порталі.

Нові правила паркування: що варто знати водіям

Парковки в Україні: введено нові правила про які має знати водій. Фото: autocentre.ua

Постанова забороняє розміщувати парковки на тротуарах. До того ж інспектори з паркування отримають спеціальний статус уповноваженої особи виконавчого органу місцевого самоврядування.

Окрім цього, було змінено та введено кілька нових правил. Насамперед вводиться поняття системи контролю відплати послуг. На стоянках має бути встановлене програмне забезпечення, яке постійно відстежуватиме чи заплатив водій за місце на парковці.

Вартість паркування буде визначатися на основі реального попиту на місця.

На кожній стоянці має стояти зарядний пристрій для електрокарів.

Людина, яка користується послугами паркування має обов'язково отримати чек. На кожній парковці має бути термінал, щоб розплатитися банківською карткою.

На стоянках не обов'язково використовувати паркомати. Замість них можна встановити інші види обладнання, які фіксуватимуть факт оплати.

Щоб уникнути несплати за послуги та схем, якими часто користуються водії (передача один одному талонів), під час оплати фіксуватиметься не тільки час, а й номер машини.

У Кабміні зазначають, що нововведення покращать якість послуг із паркування та збільшать доходи місцевих бюджетів.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що "Укрпошта" припинить доставку пенсій і соцвиплат. Як тепер отримуватимуть гроші громадяни України? Коли компанія припинить доставлення виплат? З якої причини? Відповіді на ці запитання шукайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини