Головна Новини Суспільство події Нові правила для роботи в Польщі: що зміниться для українських заробітчан
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила для роботи в Польщі: що зміниться для українських заробітчан

У Польщі спростили процедуру для працевлаштування іноземців

3 лютого 2022, 19:50
Поділіться публікацією:

У  Польському Сеймі спростили процедуру, за якою працевлаштовуються іноземці. З цієї причини наших співвітчизників в цій країні щораз більшає. Кількість трудових мігрантів постійно росте.  Вони їдуть до Польщі самі та перевозять сюди своїх рідних.  Про це інформує Фокус.

Нові правила для роботи в Польщі: що зміниться для українських заробітчан

Робота в Польщі (фото з відкритих джерел)

 

 За словами  Уляни Воробець, юридичної  консультантки проєкту, що  має за мету  надати підтримку  українцям у Варшаві, з початком епідемії чимало мігрантів повинні були повернутись на українську територію. Проте вже зараз вони знову виїжджають в Польщу разом зі своїми родинами. Це нові тенденції в міграційному процесі. Наші співвітчизник вже не тільки шукають сезонні заробітки в цій країні, а й можливості залишитись там на постійному проживанні.

Представники Фокуса з'ясовували, чи  багато наших громадян переїдуть до  цієї держави після спрощених змін в правилах працевлаштування, які затвердили  представники польського сейму  для іноземців.

Спрощена процедура легалізації та влаштування на працю  набула чинності в сусідній державі 29 січня. Зміни стосуються видачі термінів дозволу на працю – їх даватимуть на  2 роки. Раніше за цим документом можливо було працювати в польських роботодавців тільки 6 місяців, продовжити посвідку на працю можливо було тільки через пів року. Можливий був річний дозвіл видачі посвідки, але оформлювати потрібний пакет документів потрібно було  аж до  пів року.

Зараз, щоб отримати посвідку на можливість праці  в польських роботодавців, вже не потрібна польська прописка чи представлення договору оренди  квартири. Для цього потрібно мати дохід, що рівняється розміру польської мінімальної платні. Так само, необов’язково мати одну роботу, головне, аби іноземець мав дохід від цього в розмірі 3 тисячі злотих.

До набрання чинності  в новій процедурі спрощення щодо працевлаштування іноземців, почала з’являтись інформація, що кількість українських громадян, які розглядають переїзд до сусідньої країни з можливістю там постійно жити й працювати, збільшується.

Як зазначили в  аналітичному центрі компанії, що здійснює  міжнародне працевлаштування Gremi Persona,  вже на початку січня попит на вакансії на польській території збільшився на більш як 37 відсотків в порівнянні з аналогічним періодом минулого року

За словами Томаш Богдевича, генерального директора цієї компанії, вони фіксують зростаючу кількість громадян України, які мають бажання влаштуватись на роботу в Польщі на термін більше, як три місяці. Це бажання наших клієнтів  пов’язане не тільки через обмеження  та складнощі під час перетину кордону. Саме зараз щораз більша кількість українців дивиться на Польщу, не лише, як територію для заробітків, але й країну, де можна  постійно мешкати. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що заробітчани переказують гроші до України.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини