Головна Новини Суспільство події Нові правила безплатного харчування в школах: що потрібно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила безплатного харчування в школах: що потрібно знати

В Україні запроваджено безплатне харчування для всіх учнів початкових класів

сьогодні, 20:19
Поділіться публікацією:

В Україні запроваджено безплатне харчування для учнів 1-4 класів, що значно покращить умови навчання для дітей. Раніше на таку підтримку могли розраховувати лише учні з пільгових категорій, при цьому витрати покривалися місцевими бюджетами, що створювало нерівність. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Нові правила безплатного харчування в школах: що потрібно знати

Шкільна їдальня. Фото з відкритих джерел

Ініціатива Президента Володимира Зеленського дозволяє всім дітям початкової школи отримувати харчування, яке фінансуватиметься з державного бюджету.                                           

На засіданні, що розглядало зміни до бюджету на 2024 рік, було прийнято рішення про запровадження нової бюджетної програми для забезпечення харчування учнів початкових класів, зокрема, виділено 2 мільярди гривень. Ці кошти будуть поділені Кабінетом Міністрів України відповідно до виключних умов Бюджетного кодексу України.

Заклади освіти можуть організовувати харчування самостійно або залучати компанії, що спеціалізуються на кейтерингу. Харчування повинно відповідати вимогам Постанови Кабінету Міністрів України та нормам безпеки харчових продуктів. Найважливішим завданням залишаються забезпечення достатнього фінансування програми у бюджеті на 2025 рік, оскільки в проєкті бюджету, поданому Урядом, передбачено лише 100 мільйонів гривень на цю ціль.

Нагадаємо, у Запоріжжі планують побудувати дві "Фабрики-кухні" для забезпечення якісного харчування школярів Запорізької області. Якою їжею можуть забезпечити школярів – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини