Головна Новини Суспільство події Нові можливості для моряків: кваліфікаційні документи можуть отримати родичі або колеги
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові можливості для моряків: кваліфікаційні документи можуть отримати родичі або колеги

Процедура займає лише кілька кліків і не потребує нотаріально завірених паперових довіреностей

сьогодні, 15:14
Поділіться публікацією:

Відтепер морякам не потрібно особисто відвідувати Адміністрацію судноплавства для отримання кваліфікаційних документів. Завдяки новій функції на порталі "Дія", вони можуть делегувати це завдання близьким або колегам.

Нові можливості для моряків: кваліфікаційні документи можуть отримати родичі або колеги

Паспорт моряка Фото: mtwtu.org.ua

Це нововведення дозволяє морякам економити як гроші, так і час — тисячі гривень і до тижня часу, які раніше витрачалися на оформлення довіреності. Тепер усе можна зробити онлайн, навіть не повертаючись з рейсу.

Як працює нова послуга

Моряк подає заявку на порталі "Дія" щодо присвоєння звання або підтвердження кваліфікації та зазначає особу, яка забере документи. Після виготовлення кваліфікаційного документа, представнику моряка на електронну пошту надсилається повідомлення з QR-кодом. Довірена особа просто йде до Адміністрації судноплавства, показує код та посвідчення особи і забирає документи. У випадку відмови комісія інформує про це в окремому листі.

Ця система не тільки зручна, але й безпечна — кожен етап відстежується, що виключає шахрайство і корупційні ризики. Тепер жодних паперів, посередників чи ризику підробок.

Нагадаємо, рік роботи онлайн-сервісу дипломування українських моряків на порталі "Дія" показав суттєві зрушення в напрямку прозорості та ефективності цього процесу. Завдяки цифровізації, яка повністю усунула корупційні ризики та значно пришвидшила процедуру оформлення документів, моряки тепер можуть отримати необхідні документи з будь-якої точки світу.

Крім того, у 2024 році Адміністрація судноплавства видала українським морякам понад 50 тисяч кваліфікаційних документів. Загальна кількість виданих документів від початку реформи дипломування, яка стартувала на початку 2023 року, перевищила 80 тисяч.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини