Головна Новини Суспільство події Нові контракти фірми Володських: ЗМІ дізналися, чому пощастило знову виграти тендер
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові контракти фірми Володських: ЗМІ дізналися, чому пощастило знову виграти тендер

Попри зриви контрактів сім'я Володських отримала нові угоди від ДОТ, загальна вартість яких становить 11 млрд гривень

2 серпня 2024, 08:17
Поділіться публікацією:

Бізнесмен із Запоріжжя Владислав Володський, імовірно, міг використати кошти з державного бюджету на покриття власних боргів перед кредиторами. А через невиконання умов контракту постачання продуктів харчування у військові частини українці бійці були вимушені три тижні самостійно забезпечувати себе харчами. Проте, попри зриви контрактів сім'я Володських отримала нові угоди від ДОТ, загальна вартість яких становить 11 млрд гривень. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "УНІАН".

Нові контракти фірми Володських: ЗМІ дізналися, чому пощастило знову виграти тендер

Фірми Володських отримали 11 мільярдів від ДОТ

Зазначається, що згідно із одним із відкритим кримінальним провадженням, слідство встановило, що їхні компанії здійснили націнку на постачання продуктів від 11% до 100%, завдавши державі збитків на 31 млн гривень.

"Існує вірогідність, що кошти виводились шляхом придбання дорогих автівок. У цій справі Володських звинувачували у "привласненні та розтраті майна" і "відмиванні майна". А активи вищезгаданого Володського навіть були арештованими", — йдеться в матеріалі.

Нові контракти фірми Володських: ЗМІ дізналися, чому пощастило знову виграти тендер - фото 2

Журналісти зауважують, відео, де Володський просить кредиторів дати відтермінування для виплати боргів та розповідає про схеми привласнення державних коштів, імовірно, свідчать про те, що Володський навіть не збирався постачати продукти для української армії, а одразу мав на меті використати отримані кошти у власних фінансових цілях.

"Проте всі вищезгадані факти не змінили ситуації: у березні 2024 року компанія "Твій Хліб", власником якої є Олексій Володський, отримала новий 11-мільярдний контракт від ДОТ. Проте вже у 23 квітня  прес-служба закупівельної агенції Міноборони "Державний оператор тилу" повідомила про невиконання цією фірмою своїх обов'язків. Про це заявляв і очільник логістики 59-ї бригади полковник Олександр Заїченко. За його словами, компанія "Твій Хліб" забезпечувала його частину лише 45% від необхідного обсягу продуктів харчування, тоді військовим довелося  протягом трьох тижнів шукати продукти самостійно", — йдеться в матеріалі.

Нові контракти фірми Володських: ЗМІ дізналися, чому пощастило знову виграти тендер - фото 3

"800 осіб перебувають у ППД. Третій тиждень ми харчові продукти шукаємо у всій Вінницькій області. Овочі – насамперед, тому що ми зробили запас круп та нескоропорту. А солдати звикли бачити на столі й овочі, й фрукти, й молочку, й ковбаси, і йогурт. А зараз нічого не бачать. Жумаділов обіцяє, що ситуацію виправлять. На цей час щодо моєї військової частини компанія "Твій хліб" постачає лише хліб. Тобто ситуація не змінилася. Якби ми не "колядували", не просили, люди не привезли овочі, то не зварили б борщ і суп", – зазначив полковник Заїченко.

Автори матеріалу звернули увагу, що ДОТ уже уклав договори з постачальниками для забезпечення Збройних сил України харчуванням на друге півріччя на суму понад 17 млрд грн. І от серед переможців – такий собі Консорціум "ЮНАЙТЕД ФУД ГРУП". Цікаво, що компанія виграла тендер лише через місяць після свого заснування, а серед її власників є "Рибоконсервний завод Південний", який фігурує у 16 судових справах.

Владислав Володський прокоментував скандали щодо зриву постачання військовим, які пов'язані з компаніями його родини.

У телеграм-каналі "Батальйон Монако"  він заявив, що "З липня починають діяти нові контракти на постачання харчування для ЗСУ. Наша компанія приймає участь в тендерах, які проводить ДОТ за новою системою проведення тендерів і, безумовно, це не влаштовує тих, хто не готовий сприйняти зміни та нову філософію постачання харчування для ЗСУ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини