Головна Новини Суспільство події Нове засідання РНБО: чого очікувати сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове засідання РНБО: чого очікувати сьогодні

Експерти спрогнозували, якими можуть бути сьогоднішні рішення Ради національної безпеки і оборони України

2 квітня 2021, 10:54
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 2 квітня, відбудеться засідання РНБО. Портал "Коментарі" вирішив дізнатися у експертів, які рішення можуть бути прийняті і чому.

Нове засідання РНБО: чого очікувати сьогодні

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

"Цього разу під санкції може потрапити все, що пов'язано з російським бізнесом"

Експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв акцентує, що останнім часом РНБО стає санкційним органом. А тому й на цей раз, на його думку, без санкцій не обійдеться.

"Від РНБО вже чекають санкцій — або чисто формальних, або реальних. Цього разу під них може потрапити все, що пов'язано з російським бізнесом прямо чи опосередковано, — вважає експерт. -  Адже багато українських компаній афільовані з російським бізнесом — у фінансовій галузі, нафтогазовій. Будуть названі конкретні прізвища. Не виключаю, що введуть санкції проти деяких компаній Коломойського. Від Банкової такого цілком можна очікувати — у світлі очікуваного дзвінка Байдена. А ми знаємо, що в США хочуть, щоб знесли всіх українських олігархів, а не тільки Коломойського".

При цьому Руслан Бізяєв вважає, що на тлі сплеску захворюваності коронавірусом, так само як сплеску смертей від його наслідків, РНБО варто було б розглянути теми вакцинації, локдаунів. Останні зараз вводить місцева влада, а центральна ніби як ні до чого.

"З огляду на анонсовану велику приватизацію, не завадило б порушити питання і про те, наскільки попередні приватизації були проведені чесно, — зазначає експерт. — Повинна розглядатися на сьогоднішньому засіданні й військова тематика, враховуючи ескалацію на Донбасі й нагнітання у наших кордонів. Але чи буде прийнято щось конкретне (якийсь план, важливі вказівки), а не просто констатація того, що ситуація загрозлива — сказати складно".

"На сьогоднішньому засіданні РНБО порушать питання загострення ситуації на Донбасі"

Генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко впевнений, що на сьогоднішньому засіданні РНБО порушать питання загострення ситуації на Донбасі й стягування росіянами своїх військових до кордонів України, а також до адмінкордону з Кримом.

"Сьогодні кожен держчиновник, керівник в хорошому сенсі слова, повинен зрозуміти, що робити, якщо завтра почнуться бойові дії. Потрібно готуватися серйозно. Провокації явно будуть, Путін до цього йде семимильними кроками. Планував минулого року до параду перемоги зробити міні-вторгнення, потім зібрати ядерний клуб, виторгувати вигідні для РФ умови перебування в глобальній політиці. Але тоді всі карти йому сплутав ковід. Зараз, схоже, буде все спочатку. Стратегічні завдання росіян стосовно України не виконано. Їм не вдалося підштовхнути нас до виконання політичної частини "Мінська" без безпекової складової (припинення обстрілів, виведення військ). До виборів в ОРДЛО під дулами автоматів. До перекроювання українського законодавства за вказівкою Кремля. Не вийшло легалізувати представництво "республік" в ТКГ, залишити тільки нас і їх, а росіяни — типу "миротворці". А тут ще й всередині України почався наступ на "п'яту колону". Стратегічні позиції РФ не вирішуються, а тому вона нагнітає", — пояснює Ігор Романенко.

За словами генерала, з огляду на все більш нагнітаючу обстановку біля наших кордонів, адмінкордонів, на лінії розмежування, на засіданні РНБО обов'язково буде розглянута ця ситуація.

"Думаю, порушать питання про приведення у вищий ступінь готовності збройних сил і силових структур. Варто було б перевести на цілодобове виробництво підприємства нашого військово-промислового комплексу. І, звичайно, готувати адміністрації всіх рівнів для протидії можливого вторгнення. Слід, нарешті, юридично оформити питання територіальної оборони. Щоб ми могли протидіяти противнику на всіх рівнях. Законодавчо треба вирішувати питання щодо того, що за заяви типу "громадянська війна", "внутрішній конфлікт" — потрібно нести відповідальність, аж до кримінальної. І, звичайно, слід продовжувати бити по "п'ятій колоні" — санкціями і не тільки. Щоб успішно воювати з зовнішнім ворогом, потрібно розбиратися з внутрішнім", — резюмує Ігор Романенко.

Раніше портал "Коментарі" писав про наслідки санкцій РНБО в галузі надрокористування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тарас

2 квітня 2021, 11:13

Новые санкции СНБО : Будут введены санкции против марсиан. Потому как на Земле уже все заняты.


Новини