Головна Новини Суспільство події Нова провокація США: куди Китай та РФ відправили свої бомбардувальники
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова провокація США: куди Китай та РФ відправили свої бомбардувальники

За інформацією The Telegraph, Росія та Китай вирішили перевірити американську ППО на Алясці

2 серпня 2024, 09:18 comments9561
Поділіться публікацією:

Китайські та російські бомбардувальники разом влетіли в зону американської ППО на Алясці, що спонукало американські та канадські сили почати їхнє перехоплення та супровід. Таке зіткнення не загрожує серйозній ескалації, проте воно стало нагадуванням про розширення повітряної потужності Китаю, і воно підкреслює високі ставки, оскільки американці спішно розробляють контрзаходи. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Telegraph.

Нова провокація США: куди Китай та РФ відправили свої бомбардувальники

Літаки. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, коли 24 липня два бомбардувальники КНР Xi-an H-6 і два російські бомбардувальники Ту-95 влетіли в зону ППО Аляски, винищувачі ВПС США і Канади піднялися в повітря, щоб зустріти їх.

Видання наголосило, що перехоплення російських літаків – звичайна справа. Перехоплення китайських літаків — більш рідкісне явище і з дуже простої причини. Коли справа доходить до далекої авіації, ВПС армії Китаю на десятиліття відстають від ВПС Росії чи США.

Як зазначило видання, у міру вдосконалення китайських бомбардувальників вони дедалі далі виходять у Тихий океан. Не секрет, що ці далекі вильоти є тренуванням перед війною.

"Якщо Китай колись виправдає десятиліття погроз і вторгнеться на Тайвань, а США прийдуть на допомогу Тайваню, чекайте, що китайські бомбардувальники націляться на авіаносні групи ВМС США в море, а потенційно і на бази ВПС США по всьому Тихоокеанському регіону", — написало видання.

"Зупинення цих бомбардувальників стане головним пріоритетом американських льотчиків-винищувачів, які захищають флот та бази США", — підсумували журналісти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія направила бомбардувальники у бік Аляски: з'явилася реакція США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини