Головна Новини Суспільство події "Нова пошта" про шахраїв: як не стати жертвою аферистів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нова пошта" про шахраїв: як не стати жертвою аферистів

"Нова пошта" дала кілька простих порад про те, як не попастися на виверти шахраїв

25 липня 2021, 21:51
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Українська компанія "Нова пошта" розповіла українцям про те, як правильно здійснювати покупки через інтернет, щоб не втратити свої гроші і не стати черговою жертвою аферистів.

"Нова пошта" про шахраїв: як не стати жертвою аферистів

Як не стати жертвою шахраїв. Фото з відкритих джерел

Перший і найголовніший рада компанії полягає в тому, щоб здійснювати оплату лише через офіційний сайт "НП". Так ви повністю забезпечите себе і будете впевнені, що гроші передані не шахраям.

Друге — не слід переказувати грошові кошти за товар на карту продавця. Аферисти придумують різні причини для того, щоб не проводити операцію через пошту, переконуючи свого потенційного клієнта, що так буде простіше. Нерідко вони просять покупців відразу ж перевести гроші за доставку туди і назад, щоб в разі відмови, нібито відразу оплатити доставку в зворотну сторону.

Третій пункт — це відстеження трекінгу. Також важливо перевіряти ці дані тільки на офіційному сайті програми.

Що стосується покупок в зарубіжних онлайн-магазинах, то компанія рекомендує ставити в особистому кабінеті на сайті дуже надійний і не банальний пароль. Також рекомендується час від часу його міняти.

Також покупцям слід зберігати всі записи фінансових транзакцій. Це допоможе при поверненні товару або ж грошових коштів в разі виникнення спору між сторонами.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, шахраї винайшли нову схему для ошуканства українців. Тепер жителям країни приходять повідомлення від нібито держустанови. Детальніше про це ви можете дізнатися на нашому сайті.

Також портал повідомляв про те, що ПриватБанк попереджає українців про нову шахрайську схему від їх імені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини