Головна Новини Суспільство події Норвегія надасть додаткову фінансову допомогу українським переселенцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвегія надасть додаткову фінансову допомогу українським переселенцям

Виплачуватимуть по 2 тисячі 200 грн на кожного члена сім'ї протягом трьох місяців

4 травня 2022, 18:34
Поділіться публікацією:

Норвезька рада у справах біженців (NRC) розпочинає реєстрацію для отримання грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з України.

Норвегія надасть додаткову фінансову допомогу українським переселенцям

На допомогу можуть претендувати лише переселенці, які не реєструвалися та не отримували грошової допомоги від ООН або інших іноземних організацій. Фото: Мінреінтеграції

Як повідомляє прес-служба гуманітарної організації, отримати допомогу можуть внутрішньо переміщені особи незалежно від поточного місця знаходження, а також громадяни України, які проживають у районах, які постраждали внаслідок бойових дій.

За інформацією NRC, перевага для отримання допомоги надаватиметься найуразливішим категоріям, зареєстрованим у програмі.

При цьому на допомогу можуть претендувати лише переселенці, які не реєструвалися і не отримували грошову допомогу від ООН або інших іноземних організацій (виплати ВПО від держави не враховуються).

Виплачуватимуть по 2 тисячі 200 грн на кожного члена сім'ї протягом трьох місяців.

В організації наголосили, що реєстрація відбувається виключно через месенджер WhatsApp.

Для цього потрібно встановити месенджер на смартфон, якщо його ще немає, додати до списку контактів номер 0 800 609 844 і відправити повідомлення з текстом: NRC.

Після цього надходить повідомлення з інструкціями для успішної реєстрації.

Заявка розглядається протягом 10 днів, після чого на WhatsApp надійде повідомлення про нарахування чи не нарахування грошей.

У разі надання грошової допомоги кошти надійдуть за місяць після реєстрації.

За додатковою інформацією можна звертатися за номером гарячої лінії 0 800 302 007 або написати електронною поштою на адресу: [email protected].

Як заявив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, лише до Київської області з інших регіонів України через бойові дії прибули не менше 240 тисяч внутрішньо переміщених осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини