Головна Новини Суспільство події Нормандський глухий кут: у чому зізнався Козак і, чому Єрмак знав, що летів у Берлін відбути час
commentss НОВИНИ Всі новини

Нормандський глухий кут: у чому зізнався Козак і, чому Єрмак знав, що летів у Берлін відбути час

Переговори в Берліні закінчилися безрезультатно, але представник Путіна Козак зізнався, що Росія не виконуватиме жодного з зобов'язань

11 лютого 2022, 12:30
Поділіться публікацією:

Вчора у Берліні відбулися переговори політичних радників лідерів "нормандського формату". Україну на них представляв голова Офісу президента Андрій Єрмак, який за підсумками зустрічі був лаконічний у своїх заявах, але, все ж таки, заявив, що вийти на якийсь підсумковий документ так і не вдалося. Водночас, заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який представляє РФ на переговорах, заявив, що Росія хоче від України виконання "джентльменської" угоди. Що це за угода? Чим справді закінчилися переговори? Відповіді на ці запитання надали експерти.

Нормандський глухий кут: у чому зізнався Козак і, чому Єрмак знав, що летів у Берлін відбути час

Нормандська четвірка. Фото з відкритих джерел

Росія не збирається ні припиняти бойові дії, ні виводити окупаційні війська

Політичний експерт Михайло Бесараб вважає, що представник Путіна Козак учора на брифінгу в Берліні фактично довів, що Мінські домовленості – це абсурд, а Нормандський формат – глухий кут. Він наголосив, що Німеччина та Франція не можуть нав'язати жодних зобов'язань Росії щодо Мінських домовленостей.

"Тобто Росія не збирається ні припиняти бойові дії, ні виводити окупаційні війська. Адже, як каже Козак, їх цього не вимагають. Тому рухатися далі дорогою Мінських домовленостей і зустрічатися "нормандською четвіркою" немає сенсу. Таким має бути логічне рішення після почутого від представника Путіна. Отже, щоб вирішити проблему збройного протистояння у Донецькій та Луганській областях, доведеться застосовувати до Кремля примус та силу, передбачені міжнародним правом. Це те, чого давно вимагає свідома частина людства", – наголосив експерт.

Неправі ті, хто скажуть, що Єрмак злітав до Берліна безрезультатно

Нардеп 8 скликання Верховної Ради Борислав Береза вважає, що насправді не потрібно буквально трактувати заяву Єрмака про те, що за підсумками зустрічі не вдалося погодити підсумковий документ.

"Неправі ті, хто скажуть, що Єрмак злітав до Берліна безрезультатно. По-перше, глава ВП трохи розважився за наш із вами рахунок. По-друге, сподіваюся, що він зміг купити пару нових степлерів та пачку скріпок. Бо на посаді Єрмака це основна діяльність глави президентської канцелярії", – зазначив експерт.

Він додає, якщо ж відкинути гумор і серйозно відповісти на запитання "який результат все-таки?", то відповідь прогнозована – заздалегідь було зрозуміло, що результату не буде, ось його і немає.

"Залишилося ще Зеленському зустрітися з Путіним, подивитися йому у вічі, а потім здивовано волати, що не зміг переконати кривавого диктатора і змусити його відвести війська. В ОП не розуміють, що вони вже все зробили, щоби від них нічого не залежало, а Україна втратила суб'єктність. Але це ще не дно. Хоча днопоглиблювальні роботи нашої влади не припиняються. На жаль", – резюмував Береза.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — Джо Байден звернувся до американців, просить їхати з України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вася

11 лютого 2022, 14:13

Бесараб- полное тупое ДНО! ты фактически угрожаешь России войной! Сознательная часть населения, как раз-войны не хочет...ты ГОМНОэксперт конченый


Новини