Головна Новини Суспільство події Німеччина вже готується до повернення Трампа до Білого дому: чому занепокоєння наростає
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина вже готується до повернення Трампа до Білого дому: чому занепокоєння наростає

За інформацією FT, МЗС Німеччини створило групу для підготовки до можливого повернення Трампа до Білого дому

22 липня 2024, 11:37 comments2329
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ Німеччини дипломати спішно готуються до можливого повернення Дональда Трампа до Білого дому, що може сильно вплинути на Німеччину та її позицію у світі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Financial Times".

Німеччина вже готується до повернення Трампа до Білого дому: чому занепокоєння наростає

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Співробітники різних відділів створили неофіційну кризову групу для обговорення наслідків перемоги Трампа на виборах у США та можливих реакцій Берліна.

Остання подія на порядку денному групи – рішення президента США Джо Байдена відмовитися від переобрання після кількох тижнів тиску з боку старших демократів та підтримати віце-президента Камалу Харріс як свого наступника.

Багато хто в Німеччині стурбований можливим впливом виходу Байдена з перегонів на вибори, особливо з огляду на останні опитування. Вони готуються до ймовірної перемоги Трампа, що викликає занепокоєння у Берліні.

Німеччина побоюється, що Трамп може повернутись із ще більш протекціоністською економічною політикою, включаючи можливе запровадження 10-відсоткових тарифів на імпорт, що серйозно зашкодить експортно-орієнтованій німецькій економіці.

Занепокоєння зросло після того, як Трамп обрав Джей Ді Венса як кандидат у віце-президенти, який скептично ставиться до глобалізації, НАТО та підтримки України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Байден може піти у відставку: відповідь Білого дому.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент США Джо Байден вирішив зняти свою кандидатуру з виборів після зустрічі із двома найближчими помічниками. Про це повідомляє видання Politico.

Зазначається, Стів Річетті та Майк Донілон, давні соратники Байдена, приїхали до нього до Делавера у п'ятницю та суботу відповідно. Вони сиділи на відстані від президента, який мав позитивний тест на COVID, і подали інформацію, яка може прискорити кінець його політичної кар'єри.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини