Головна Новини Суспільство події Німеччина поступово визнає Північний потік-2: скільки місяців лишилось чекати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина поступово визнає Північний потік-2: скільки місяців лишилось чекати Україні

Крок за кроком відбувається сертифікація газопроводу "Nord Stream 2". Які процедури мають відбутись і коли українська газотранспортна система опиниться у дуже складній ситуації

27 жовтня 2021, 18:36
Поділіться публікацією:

Урядовці ФРН крок за кроком наближаються до сертифікації російського газопроводу, свідчить прес-реліз Федерального міністерства економіки Німеччини.

Німеччина поступово визнає Північний потік-2: скільки місяців лишилось чекати Україні

Газопровід "Північний потік-2" - фото з сайту https://www.nord-stream2.com/

Урядова установа аналізувала безпеку постачання газу "Північним потоком-2". Перед тим, як прийняти рішення, вона провела консультації з країнами-сусідами, а також з іншими членами ЄС: Естонією, Італією, Латвією, Литвою, Австрією, Польщею, Словаччиною, Чехією та Угорщиною. Зроблено висновок, що сертифікація газопроводу не загрожує поставка палива до ФРН та Європейського Союзу.

Аналіз безпеки постачання є частиною процедури сертифікації "Північного потоку-2". Процедуру запускають у тому випадку, коли оператором транспортної мережі є компанія з третьої країни, у даному випадку: компанія "Nord Stream 2 AG"  є дочірнім підприємством ВАТ "Газпром" з Російської Федерації. Після успішного завершення сертифікації "Газпром" матиме право негайно заповнити труби російським газом в обхід української газотранспортної системи.  

Процес сертифікації рухатиметься далі. Наступний крок, після визначення безпеки, — аналіз незалежності роботи мережі. Це питання далі розглядатиметься Федеральним мережевим агентством. Агентство отримало заявку на розгляд 13 вересня 2021 р. і відтоді має чотири місяці для прийняття рішення. Після цього – ще два місяці очікуватиметься відповідь від Єврокомісії, яка може попросити ще два місяці для отримання додаткової інформації. 

З врахуванням усіх процедур та затримок, дозволених законом, часу до запуску "Північного потоку-2" – від восьми до 10 місяців.

Раніше видання "Коментарі" публікувало думку експерта, який оцінював перспективи Угорщини після угоди, укладеної з Газпромом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини