Головна Новини Суспільство події Німченко про перенесення апеляції у справі Медведчука: Суд сьогодні виявився безпорадним
commentss НОВИНИ Всі новини

Німченко про перенесення апеляції у справі Медведчука: Суд сьогодні виявився безпорадним

Василь Німченко також назвав казусом те, що матеріали справи надійшли до Київського апеляційного суду буквально за кілька хвилин до початку засідання

20 липня 2021, 18:31
Поділіться публікацією:

Сьогодні суд у справі щодо народного депутата України, голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука виявився безпорадним. Про це в ефірі телеканалу "Перший незалежний" під час включення заявив народний депутат від ОПЗЖ Василь Німченко.

Німченко про перенесення апеляції у справі Медведчука: Суд сьогодні виявився безпорадним

Василь Німченко - фото з відкритих джерел

Парламентарій прокоментував той факт, що засідання Київського апеляційного суду, на якому мала розглядатися апеляційна скарга боку захисту на рішення про продовження цілодобового домашнього арешту народному депутату України, голові Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктору Медведчуку, перенесли на 30 липня 2021 року .

"Ви розумієте, я думаю, що вийти в процес за таких обставин — суд сьогодні виявився безпорадним. А безпорадним тому, що йдеться про наявність обґрунтованої підозри, вона є чи ні — підозра в скоєнні протиправного проступку чи кримінального правопорушення", — пояснив Василь Німченко.

Відповідаючи на запитання, як так могло статися, що матеріали справи надійшли до Київського апеляційного суду буквально за кілька хвилин до початку засідання, Василь Німченко сказав, що це казус.

"Це казус. Це буває у тому кримінальному процесі, де шукають причину, а не наслідок ... Потрібна причина для того, щоб відкласти розгляд справи", — підкреслив Василь Німченко.

Парламентарій також зазначив, що "саме те, що було сказано суддею, записується в графу "поважна причина"".

"Тому що сам факт, озвучений суддею, що вона не володіє достатньою інформацією про матеріали і доказовою базою, говорить про те, що такий суд не в змозі приймати рішення, тим більше розглядати і давати оцінку (а він це змушений робити) обставинам справи, якщо не вивчено справу", — додав Василь Німченко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини