Головна Новини Суспільство події Ніхто цих санкцій ще не побачив: політик висловився про засоби стримування Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ніхто цих санкцій ще не побачив: політик висловився про засоби стримування Росії

Піскун висловився про важливість спекельних санкцій проти РФ

20 лютого 2022, 12:10
Поділіться публікацією:

Ніхто цих санкцій ще не побачив: політик висловився про засоби стримування Росії

Фото ілюстративне / Pixabay

Колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун в ефірі програми "Україна з Тиграном Мартиросяном" прокоментував заяви президента України про санкції проти Росії на Мюнхенській конференції. За його словами, навіть українці не бачили того списку "пекельних санкцій", а Кремль тим паче не знає, чим конкретно погрожують європейці й американці.

"Попередження санкцій, на мій погляд, було б ефективніше. Але ми навіть не знаємо про які санкції йде мова. Ніхто ці санкції не бачив. Якщо це санкція — не продавати айфони в Росію або не дозволяти дивитися росіянам голівудські фільми — то це одна справа. Друга справа — це закрите небо. Третя — це SWIFT перекрити. Четверта — закрити візи для росіян і тд. Нам пропонують кота в мішку. Ми не бачимо, що там за санкції й Путін їх не знає. Можливо, він сидить і думає, що без айфонів росіяни обійдуться", — говорить Піскун.

Також він висловився про те, що треба зібрати президентів впливових країн, США, Франції та ще кількох, а також запросити на зустріч Зеленського й Путіна. Тоді за столом переговорів начебто щось вирішилось.

В той же час Надія Савченко заявила, що це не допоможе, адже і США, і Росія вже пішли на принципи та до цього не могли домовитися. Політичні лідери відкидали вимоги один одного як неприйнятні. Тому, "вони не будуть домовлятися, навіть якщо закрити їх усіх в камеру на 10 років". А об'єднати усіх разом може лише велика вигода або спільний великий страх. Про Крим та Донбас Росія з Україною теж говорити не хоче, вважаючи, що це "проблеми України" і обговорювати там нічого

Як повідомляв портал "Коментарі", західні політики висловились про ймовірні плани Кремля. За словами Трасс, Путін намагається відновити кордони старого Радянського Союзу часів 1990-х чи раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини