Головна Новини Суспільство події Незважаючи на незалежність території України, у нас є залежність від зовнішніх постачальників ресурсів, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Незважаючи на незалежність території України, у нас є залежність від зовнішніх постачальників ресурсів, - експерт

Фізична можливість доставки енергоресурсів і вибору постачальника також є одними з ключових показників

28 серпня 2021, 04:21
Поділіться публікацією:

За версією Міжнародного енергетичного агентства, енергетична безпека — це "безперебійна наявність енергетичних джерел за доступною ціною". З точки зору стратегії розвитку держави — це фундамент, на якому будується майбутнє національної економіки, і від якого в найближчі кілька років буде залежати якість і рівень життя громадян. Про це йдеться в матеріалі "Коментарі-Україна"

Незважаючи на незалежність території України, у нас є залежність від зовнішніх постачальників ресурсів, - експерт

Максим Орищак - фото з відкритих джерел

Фізична можливість доставки енергоресурсів і вибору постачальника також є одними з ключових показників для визначення енергетичної безпеки і незалежності країни. Варто відзначити, що ідеально енергетично безпечних країн в сучасному світі не існує. Навіть найрозвиненіші держави залежать від іноземних поставок, а також імпортного обладнання при видобутку сировини, причому більшість не обходиться без різного роду ризиків. Але все пізнається в порівнянні. І громадяни України мають право знати, чи достатня ступінь енергобезпеки нашої країни в порівнянні з іншими державами світу, особливо розвиненими.

"Не дивлячись на незалежність території України, у нас є залежність від зовнішніх постачальників ресурсів. При зміні ціни на нафту і нафтопродукти на зовнішній арені, коливаннях цін на сировину, виходячи з політичних домовленостей між торговими партнерами, ми виходимо залежними від інших країн в питанні бюджетних витрат. Це нормальне життя держави в світовому економічному середовищі", — говорить аналітик компанії" Центр біржових технологій "(ЦБТ) Максим Орищак.

Нагадаємо, виробництво електричної і теплової енергії дає приблизно 25% викидів парникових газів в атмосферу, видобуток енергоносіїв дають ще 10%, при цьому потреба енергії в світі буде тільки зростати. Про це в ході форуму "Україна 30. Екологія" розповів заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков. За прогнозами, потреба в енергії в світі до 2030 року зросте на 55%, і на 4,5% — тільки в цьому році, повідомив заступник міністра енергетики України. Щоб економічне зростання було швидким, Україні потрібно збалансувати економіку, екологію та енергетику, зазначив Демченков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення


Новини