Головна Новини Суспільство події Невакциновані в світі під забороною: українцям тепер варто задуматися
commentss НОВИНИ Всі новини

Невакциновані в світі під забороною: українцям тепер варто задуматися

Які обмеження для невакцинованих вводять країни світу

14 серпня 2021, 15:25
Поділіться публікацією:

Поки Україна пасе задніх за рівнем вакцинації проти коронавірусу, уряди різних країн світу намагаються всіма можливими способами прискорити процес вакцинації. Ось тільки методи зараз помінялися, більшість країн переходять від методу пряника до методу батога. Якщо раніше за вакцинацію пропонували безплатно швидкоїжу, поїздки в таксі, знижки на відвідування ресторанів, то тепер вводять жорсткі обмеження для невакцинованих громадян. Тих, хто проти вакцинування, попереджають, що доведеться робити постійні тести, відмовитися від відвідування торгово-розважальних центрів, а найстрашніше — звільнитися з роботи. Українців поки такими способами не стимулюють активніше вакцинуватися, але все до цього йде. Як передає портал "Коментарі", у тому, які обмеження вводять для невакцинованих у різних державах, розбирався "Обозреватель".

Невакциновані в світі під забороною: українцям тепер варто задуматися

Вакцинация. Фото: aa.com.tr

Так, у США для того, щоб безперешкодно відвідувати заклади громадського харчування, спортклуби, потрібно пред'явити негативний тест на коронавірус або підтвердження хоча б однієї ін'єкції. У Німеччині також вирішили діяти радикально — діє правило обов'язкової вакцинації: хто не зробив хоча б одне щеплення, того не пустять у закриті приміщення. В Італії вирішили ввести "зелені пропуски". Це документ, який є QR-кодом, що видається на основі довідки про вакцинацію. Він буде обов'язковим при відвідуванні театрів, кінотеатрів, спортзалів, стадіонів і навіть ресторанів.

У Франції погрожують звільняти з роботи тих, хто проти вакцинації. Першими збираються звільнити медиків і співробітників будинків престарілих, які досі не вакциновані. Відповідну заяву вже зробив президент Макрон. Термін — до 15 вересня, потім доведеться шукати іншу роботу. Литва пішла по шляху Італії. Там тільки замість "зелених пропусків" ввели "паспорти можливостей", маючи який людина може відвідувати масові заходи, ресторани, ТРЦ. Влада Казахстану і зовсім церемонитися не стала. Там з 10 серпня підприємства не допускатимуть на роботу тих співробітників, які не пройшли повний курс вакцинації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти закликали відмовитися від вакцинації третьою дозою: помре набагато більше людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

14 серпня 2021, 18:03

Ну вот теперь осталось отделить цветных от белых и всех цветных загнать в лагеря за колючую проволоку! Да здравствует расизм!)))))))


Новини