Головна Новини Суспільство події Неуспішний «Успіх»: приватній школі в с.Чайки рішенням суду призупинили ліцензію
commentss НОВИНИ Всі новини

Неуспішний «Успіх»: приватній школі в с.Чайки рішенням суду призупинили ліцензію

Навчальний заклад нібито працював із порушенням окремих норм безпеки, інформують вітчизняні ЗМІ

12 червня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Приватній школі "Успіх" у с.Чайки Київської області, що працювала за франшизою ThinkGlobal, призупинили дію ліцензії. Таке рішення прийняв Печерський райсуд міста Києва 28 травня 2021 року, про що свідчить запис в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Неуспішний «Успіх»: приватній школі в с.Чайки рішенням суду призупинили ліцензію

Приміщення дитсадку "Успіх" у Київській області. Фото: телеканал "Дом"

Українські медіа неодноразово інформували про організацію навчального процесу в цьому закладі з імовірним порушенням норм безпеки для дітей. Так, "Газета.юа" навіть розміщувала звернення керівника кооперативу індивідуальних забудовників "Сонячний" (с. Чайки Київської області), де і знаходиться вищезгадана школа "Успіх". За словами Ігоря Козлова, місцеві жителі неодноразово мали різні претензії до цього учбового закладу.

Згідно з інформацією, наданою виданням "Фром.юа", навчальний процес в "Успіху" організований у приміщеннях двох житлових особняків площею — всього 290 і 229 кв.м відповідно. На такій малій площі розміщуються понад 80 учнів та педагогічний колектив. За такої кількості людей не дотримується підтверджена законодавством вимога — понад 3 кв.м на людину.

Також територія школи є значно меншою за необхідну. При нормах від 0,25 га в сільській місцевості (на 4 класи) до 1,8 га в місті (на 16 класів) школа "Успіх" має в своєму розпорядженні менше 0,2 га. Раніше згаданий глава кооперативу "Сонячний" Ігор Козлов зазначав, що територія закладу — це двір житлового будинку, оточений з усіх боків особняками сусідів. Це ускладнює доступ пожежних машин до школи в разі, якщо станеться пожежа.

Печерський суд вирішив призупинити дію ліцензії "Успіху", частково задовольнивши позов жителів кооперативу "Сонячний", в якому весь навчальний рік працювала школа. Згідно інформації "Газета.юа", місцеві давно домагалися того, щоб начебто порушуючий статут кооперативу і закони України заклад припинив загрожувати життю дітей.

У квітні рішенням ОАСК за позовом кооперативу до Київської обласної державної адміністрації була визнана протиправною видача ліцензії школі "Успіх", а вже в травні було рішення Печерського районного суду Києва.

Нагадаємо, що недбалість і недотримання законодавства підприємцями, які відкривають приватні соціальні об'єкти і навчальні заклади, вже неодноразово призводила до нещасних випадків, пожеж і навіть коштувала людських життів. В Україні давно назріла необхідність системного вирішення цього питання і посилення контролю з боку державних органів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини