Головна Новини Суспільство події Неповнолітні юнаки можуть отримати повістки: в Сухопутних військах пояснили у чому справа
commentss НОВИНИ Всі новини

Неповнолітні юнаки можуть отримати повістки: в Сухопутних військах пояснили у чому справа

Неповнолітні юнаки у віці 17 років повинні стати на військовий облік. Якщо вони самі цього не зроблять, то отримають повістки із запрошенням з’явитися у ТЦК

28 травня 2024, 19:08
Поділіться публікацією:

В Україні 17-річні юнаки отримуватимуть повістки, якщо вони не стали на військовий облік у визначений термін. Про це повідомила прес-служба Сухопутних військ.

Неповнолітні юнаки можуть отримати повістки: в Сухопутних військах пояснили у чому справа

Повістка

У повідомленні сказано, що відповідно до статті 14 Закону "Про військовий обов’язок і військову службу", щорічно в період з січня по березень на облік беруться громадяни України чоловічої статі, яким у році взяття на облік виповнюється 17 років. Окрім того, у прес-службі додали, що взяття на військовий облік здійснюється у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

Для взяття на військовий облік юнаки повинні особисто відвідати ТЦК та СП і пред'явити необхідні документи. У разі, якщо особа не стала на облік у зазначений період, їй надсилається повістка.

Тобто, у Сухопутних військах підкреслили, що юнаків, які з різних причин не стали на військовий облік, сповіщають за місцем реєстрації за допомогою повісток для прибуття до ТЦК та постановки на облік.

У прес-службі також наголосила, що постановка на військовий облік не пов'язана з мобілізаційними заходами, які наразі проводяться в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що зараз в країні проходить мобілізація за новим законом, який набув чинності 18 травня. Зокрема, військовозобов’язані чоловіки повинні обов’язково протягом двох місяців оновити свої облікові данні або особисто відвідавши ТЦК, або зробивши це через застосунок Резерв+

При цьому відомо, що застосунок був розроблений за донорські кошти. Розробникам за роботу заплатили 3,4 млн грн (86 тис. дол), розповіла заступниця очільника Міноборони Катерина Черногоренко. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини