Головна Новини Суспільство події Небезпечно для дітей: в Украні почали продавати новий вид морозива
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечно для дітей: в Украні почали продавати новий вид морозива

Експерти закликають батьків бути більш пильними і звертати увагу на склад морозива, яке купують їхні діти.

12 липня 2021, 19:26 comments1185
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На полицях українських супермаркетів останнім часом стали з'являтися нові види морозива з енергетиком. Однак знаходиться ця солодкість не в окремому холодильнику, а разом з іншим морозивом, тобто ніяк не обмежена для дітей. Про це інформує ТСН.Тиждень.

Небезпечно для дітей: в Украні почали продавати новий вид морозива

В Україні з'явився новий вид морозива. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє джерело, у цього морозива є ще одна особливість — інгредієнти написані тільки на іноземній мові. А склад російською мовою буде видно, тільки якщо розірвати упаковку. Там же і є інформація про вікове обмеження. Людям до 18 років його вживати не бажано.

На яскраву упаковку і в цілому новинку дуже часто звертають увагу діти. Буквально кілька днів тому підліток придбав собі кілька упаковок даного морозива з енергетиком і вжив відразу все. Як підсумок, дитини мучило безсоння до самого ранку.

Дієтолог Наталія Самойленко відзначила, що цей продукт містить кофеїн, як і будь-який енергетик. Безсоння сталася як результат переїдання цього продукту.

В одній порції такої крижаної солодощі міститься 23 мг кофеїну, тобто менше, ніж містить в собі чашка кави. Однак варто враховувати, що дитячий організм реагує на нього інакше. Для дитини ефект від енергетика буде тривати в три рази довше, ніж для дорослого.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, які ознаки вказують на дефіцит білка в організмі. Подробніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.

Також видання інформувало про те, який вид риби рекомендують вживати сердечникам. Фахівці розповіли, кому і за яких захворюваннях слід додати в свій раціон різні види риби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини