Головна Новини Суспільство події Небезпечні атракціони: як не постраждати під час розваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечні атракціони: як не постраждати під час розваги

Експерти розповіли про те як захистити себе та своїх рідних, та не постраждати під час розваг

16 червня 2021, 08:29
Поділіться публікацією:

Останнім часом в Україні з’являється все більше повідомлень про небезпечні атракціони, де травмуються люди. Нещодавно у Миколаєві, Краматорську постраждали містяни, через несправність механізмів. Про те як захистити себе та своїх рідних, якщо ви вирішили покататися, розповіли у програмі "Сніданок 1+1".

Небезпечні атракціони: як не постраждати під час розваги

Атракціони (фото із відкритих джерел)

Люди, які обслуговують такі місця для розваг, майже завжди розповідають, що кожен день перевіряють техніку. Мовляв, вони все це роблять вранці задовго до відкриття. А спеціальна перевірка, час від часу, оглядає та перевіряє техніку більш серйозно. За їх словами, усім, хто вирішив з вітерцем покататися на атракціоні, проводять інструктаж з техніки безпеки. Для надання першої медичної допомоги постраждалим у разі нещасного випадку на місцях є аптечка.

Проте фахівці заявляють, що такі речі не завжди захистять вас та ваших рідних і  ось, що вони рекомендують. Експерти категорично не радять кататися на атракціонах під час сильного дощу, грози чи вітру. Для таких розваг потрібно обирати більш сприятливу погоду. А ще вони рекомендують не викидати квиток, який ви придбали. Аже в разі неприємного інциденту – це єдиний юридичний доказ, що ви справді були відвідувачем цього атракціону. Відвідувачі парків розваг можуть сміливо вимагати чек про оплату.

"Перед законом, за травми людей, що постраждали відповідає власник атракціону, але на практиці такі речі довести сьогодні дуже складно", — розповідають експерти.

Вони кажуть, що перед тим, як сісти на атракціон, потрібно уважного оглянути конструкцію, якщо вона виглядає старою та занедбаною, краще тоді не ризикувати.

"Перевіряйте уважно, чи не зламана конструкція – не відірвані балки, не виглядають гострі елементи. Прислухайтеся до підозрілих звуків", — розповідають фахівці.

Не зайвим буде звернути увагу на огорожу біля конструкції, на те чи дотримується персонал правил безпеки, як працює оператор атракціону. А самі завжди дотримуйтеся правил безпеки.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що на атракціоні в Кирилівці сталася аварія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини