Головна Новини Суспільство події Не пустили навіть перекладачів: стали відомі нові деталі закритої зустрічі Зеленського із Шольцем
commentss НОВИНИ Всі новини

Не пустили навіть перекладачів: стали відомі нові деталі закритої зустрічі Зеленського із Шольцем

Сергій Никифоров розкрив деталі переговорів Зеленського та Шольця

сьогодні, 08:14 comments1372
Поділіться публікацією:

Переговори президента України Володимира Зеленського та канцлера Німеччини Олафа Шольца на полях Генеральної асамблеї ООН відбулися у форматі тет-а-тет. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник президента України Сергій Никифоров.

Не пустили навіть перекладачів: стали відомі нові деталі закритої зустрічі Зеленського із Шольцем

Володимир Зеленський та Олаф Шольц. Фото: сайт Офісу президента України

Спікер поінформував про двосторонні зустрічі українського лідера в ООН і, зокрема, згадав важливі переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

"Щоправда, лідери вирішили провести її у форматі повного тет-а-тет, навіть без перекладачів, абсолютно за зачиненими дверима", — заявив Нікіфоров.

"Відповідно, обрали такий формат, і нічого публічного із цієї зустрічі винести не можна", – додав прес-секретар Зеленського.

Сам президент у короткому повідомленні після зустрічі з Шольцом заявив, що говорив про те, "як зробити справедливий світ ближчим" і "зберігати єдність", а також про підготовку другого Саміту світу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що не підтримує послаблення обмежень на використання Україною німецької зброї, щоб вона завдавала ударів по території Росії. Таку заяву глава німецького уряду зробив, перебуваючи у Нью-Йорку перед зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє DPA.

Олаф Шольц заявив, що німецький уряд ухвалив "кілька рішень" щодо військової підтримки України. Канцлер додав, що ці рішення для нього особисто дуже зрозумілі. Серед них – те, що Берлін не скасовуватиме обмеження на дальність стрілянини.

"Це (дальнобійні удари по Росії. – Ред.) не сумісне з моєю особистою позицією... Ми не будемо цього робити. І у нас є на це вагомі причини", – додав Олаф Шольц.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини