Головна Новини Суспільство події Не на заміну 9 Травня - Зеленський привітав українців з Днем пам'яті та примирення
commentss НОВИНИ Всі новини

Не на заміну 9 Травня - Зеленський привітав українців з Днем пам'яті та примирення

Президент провів аналогії з Другою світовою та війною на Донбасі

8 травня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Не на заміну 9 Травня - Зеленський привітав українців з Днем пам'яті та примирення

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський привітав громадян з Днем пам'яті та примирення. Про це він повідомив за допомогою свого Telegram-каналу.

У своїй промові гарант заявив, що сьогоднішнє свято запроваджене не на заміну Дню перемоги, що святкується 9 травня, а слугує для збереження та глибшого розуміння історії України та світу. Також Зеленський засудив будь-які виправдання нацизму і відзначив подвиг багатьох народів, що пліч-о-пліч боролися проти тоталітаризму.

"Українці воювали разом з десятками народів проти нацизму. Разом з росіянами, поляками, білорусами, євреями, грузинами, вірменами, британцями, американцями, французами та багатьма іншими. І точно не для того, щоб війна забирала життя наших людей 76 років потому", — зазначив глава держави.

Окрім цього Володимир Зеленський закликав міжнародних політиків поважати міжнародні інституції та правила для підтримки глобального миру.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні та світі святкується День пам'яті та примирення в пам'ять про загиблих у Другій світовій війні. В цей день Організації Об'єднаних Націй робить акцент сучасного суспільства важливості бути єдиними і спільно боротися проти нових викликів, а також вирішувати проблеми виключно мирним шляхом.

Також 8 травня відзначають Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного півмісяця. Норвежці в цей день святкують Ніч жінок, а в Канаді зазвичай стартує двотижневий Фестиваль тюльпанів. Крім того, саме 8 травня 1945 року в Карлсхорті Німеччина визнала свою поразку і був підписаний акт про беззастережну капітуляцію у Другій світовій війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини