Головна Новини Суспільство події "Не має вибору": Антикорупційний суд закрив справу про брехню у декларації
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не має вибору": Антикорупційний суд закрив справу про брехню у декларації

Екс-чиновник приховав від держави факт суттєвих змін у майновому стані

2 листопада 2020, 19:44
Поділіться публікацією:

Антикорупційний суд закрив кримінальне провадження щодо екс-голови Запорізької обласної держадміністрації Костянтина Бриля. Відомо, що екс-чиновник не вважав за необхідне внести зміни в декларацію щодо майнового стану. Причиною закриття справи стало скандальне рішення КСУ про скасування антикорупційної реформи, яке було прийнято у минулий вівторок, 27 жовтня. Про це повідомляє Telegram-канал Zero Corruption.

"Не має вибору": Антикорупційний суд закрив справу про брехню у декларації

фото: «Слово и Діло»

Відомо, що пресслужба Центру протидії корупції повідомила про те, що у власності екс-глави Запорізької ОДА було виявлено п’ять коштовних автівок, які не були внесені до реєстру декларацій, елітні ділянки землі в окупованому Криму, помешкання тощо. Крім того, у Центру протидії корупції виникло питання щодо кількості відпочинків родини Бриля за межами України та джерела коштів щодо оплати проживання в елітних апартаментах.

"На жаль, Антикорсуд не має вибору. Ганебне рішення Конституційного Суду прирекло такі справи, адже визнання кримінальної відповідальності за такі дії неконституційною автоматично означає закриття справ" — пише пресслужба відомства.

Нагадаємо, "Слуги" зареєстрували законопроєкт про позбавлення КСУ бюджетного фінансування. Відомо, що нардеп від фракції "Слуга народу", а за сумісництвом заступник голови парламентського комітету з питань антикорупційної політики Галина Янченко зареєструвала у Верховній Раді проєкт закону про позбавлення Конституційного суду бюджетного фінансування, про що і повідомила у своєму акаунті в Facebook.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини