Головна Новини Суспільство події Не лише Байден: ще один світовий лідер, який підтримує Україну, не приїде на саміт миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише Байден: ще один світовий лідер, який підтримує Україну, не приїде на саміт миру

Мілей прийняв рішення скоротити свою поїздку до Європи через національні свята

7 червня 2024, 10:50
Поділіться публікацією:

Президент Аргентини Хав'єр Мілей з великою ймовірністю не відвідає український мирний саміт у Швейцарії 15–16 червня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "La Nacion", з посиланням на офіційні джерела.

Не лише Байден: ще один світовий лідер, який підтримує Україну, не приїде на саміт миру

Саміт миру. Фото: з відкритих джерел

"Було підтверджено, що президент не буде присутній на мирному Саміті щодо України, який пройде у Швейцарії 15 та 16 числа цього місяця і на який його запросив президент Володимир Зеленський", — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Мілей вирішив скоротити свою десятиденну поїздку до Європи, яку він планував розпочати наступної середи. Зазначається, що Мілей вирушить до Європи 12-15 червня на зустріч G-7, повернеться до Аргентини, а потім повернеться до Європи 22-24 червня для участі в окремих заходах.

"Зміна планів пов'язана з тим, що президент хоче бути в Аргентині на національні свята 17 та 20 червня, тому він повернеться (до Аргентини) 15-го числа і повернеться до Європи 22-го, щоб завершити своє турне", — зазначає видання.

17 червня у країні відзначають національний день латиноамериканської свободи, а 20-го – День прапора.

Таким чином, президент Аргентини все ж таки візьме участь у саміті G7 в Італії, призначеному на 13-15 липня, на який його було запрошено прем'єр-міністром Джорджією Мелоні. У той же час Мілей скасував зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, яка була запланована на 19 червня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Аргентини все ж таки віддає перевагу союзам з "країнами, що захищають свободу". До цих країн входять Сполучені Штати та Ізраїль, його Мілей відвідав нещодавно, а також Україна, яка отримала від Аргентини гелікоптери російського виробництва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини