Головна Новини Суспільство події Не купуй російське: як у магазині розпізнати товари окупанта
commentss НОВИНИ Всі новини

Не купуй російське: як у магазині розпізнати товари окупанта

У Центрі протидії дезінформації пояснили, як в українських магазинах розпізнати продукцію з Російської Федерації

15 березня 2022, 03:25
Поділіться публікацією:

Після того, як Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, вона потрапила під список жорстких санкцій. Українцям також необхідно бойкотувати товари окупантів, а щоб їх швидко виявити на полицях магазинів, було створено спеціальний додаток. Про це повідомили у Telegram — каналі Центру протидії дезінформації при РНБО.

Не купуй російське: як у магазині розпізнати товари окупанта

Як розпізнати російські товари в магазині (фото з відкритих джерел)

Враховуючи військові дії, українців закликають не купувати товари з країни-агресора, аби не підтримувати їхню армію. А розпізнати таку продукцію досить легко – штрих-код товару з РФ починається з цифр "46", діапазон цифр на початку коду може бути від "460" до "469".

Плюс, програмісти розробили спеціальний додаток, за допомогою якого можна просканувати товар і перевірити його на предмет походження. Необхідно завантажити програму, запустити, навести камеру на штрих-код або QR-код і отримати цікаву для вас інформацію.

Завантажити програму для Android можна за посиланням.

Для iOS за посиланням.

Нагадаємо, що до повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого на наші території Україна підтримувала з нею торговельні зв'язки. Які магазини російських брендів функціонували в нашій країні та які товари з РФ можна знайти на полицях магазинів?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дипломи, видані російськими університетами, більше не зізнаються у світі. Оскільки міжнародні організації вилучили акредитацію у вишах Російської Федерації.

Читайте також, що у США вже підготували новий пакет обмежень, які мають вдарити по Росії. Тепер під забороною експорту опинилися предмети розкоші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

15 березня 2022, 04:05

Данная статья , является рекламой приложения и фейком. Штрих-код не является показателем страны происхождения продукции, а указывает на страну регистрации торгового знака продукции.


Новини