Головна Новини Суспільство події Не дотягує до Меркель: перший візит канцлера ФРН Шольца до США завершився провалом
commentss НОВИНИ Всі новини

Не дотягує до Меркель: перший візит канцлера ФРН Шольца до США завершився провалом

Шольц прибув з порожніми руками і говорив тією мовою, яку в США майже ніхто не розуміє

9 лютого 2022, 12:03
Поділіться публікацією:

У Вашингтоні канцлер ФРН Шольц був дуже слабким. Коли на тлі спроб Росії нав'язати свої правила гри в Європі від Шольца чекали конкретних і рішучих заяв, як від лідера не лише Німеччини, а й усього Євросоюзу, той виявився здатним озвучити лише загальні дипломатичні фрази. На фоні президента США Джо Байден Шольц виглядав дуже непоказно. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "DW".

Не дотягує до Меркель: перший візит канцлера ФРН Шольца до США завершився провалом

Шольц та Байден. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що фактично глава Білого Дому поставив німецького канцлера перед фактом, заявивши при пресі, що якщо Росія зробить спробу вторгнення в Україну, то США гарантують, що закінчать історію з "Північним потоком-2", закривши його остаточно.

"Я обіцяю вам, що ми зможемо це зробити", — заявив Джо Байден, звернувшись до Олафа Шольца на спільній прес-конференції.

Таким чином Байден не лише вкотре попередив Росію, а й Німеччину, адже, по суті, зупинити газопровід має саме Берлін, як партнер і союзник США.

Олаф Шольц не став виступати проти таких промов Байдена, але відкрито відмовився їх підтримати. Від нього ЗМІ так і не почули рішучості покінчити з "Північним потоком-2", якщо російські війська порушать територіальну цілісність України вкотре. Фраза "Росія заплатить високу ціну" вже звучала неодноразово і у світі її вже не сприймають як щось нове та загрозливе, адже від європейського лідера, яким залишається Німеччини, як і раніше, немає конкретики.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Європі прокоментували візит Макрона до Москви : очікували на більше, але дива за результатами переговорів не сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини