Головна Новини Суспільство події НБУ випустив першу вертикальну банкноту на честь українського космонавта Леоніда Каденюка
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ випустив першу вертикальну банкноту на честь українського космонавта Леоніда Каденюка

Кількість випущених банкнот складає 50 тис.

26 листопада 2020, 16:14
Поділіться публікацією:

Національний банк України випустив нову сувенірну банкноту "Леонід Каденюк — перший космонавт незалежної України". Про це повідомляє пресслужба відомства.

НБУ випустив першу вертикальну банкноту на честь українського космонавта Леоніда Каденюка

Фото: НБУ

Це перша сувенірна неплатіжна купюра з вертикальним дизайном. Основне зображення на лицевій стороні банкноти – портрет космонавта. На зворотній – американській космічний корабель-шаттл "Колумбія" на тлі планет Сонячної системи, на борту якого Каденюк провів в космосі 14 діб. Банкнота розміром 8 на 17 см містить великий спектр оригінальних захисних елементів. Так, наприклад, водяний знак на банкноті зображений у вигляді Земної кулі з материками, він змінює колір в залежності від того, як падає світло: від зеленого — до синього.


Раніше портал "Коментарі" писав про те, що У Росії в оборот випустили монети із зображенням героїв відомого радянського мультсеріалу. Монети із зображенням Чебурашки та Крокодила Гени з дорогоцінного металу номіналом в 3 російських рублі, а також з недорогоцінного сплаву у 25 рублів надійшли в масовий обіг вже сьогодні, 24 листопада.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини