Головна Новини Суспільство події НБУ випустив нові колекційні монети: як виглядають (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ випустив нові колекційні монети: як виглядають (Фото)

Памятні монети НБУ присвячені підтримці України від інших країн

12 липня 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

З 11 липня НБУ вводить обіг пам’ятні монети "В єдності – сила" з серії “Безсмертна моя Україно”. Презентація пройшла за участі послів 12 країн, прапори яких зображені на одній з монет, що символізує об'єднання та підтримку України в боротьбі з агресором.

НБУ випустив нові колекційні монети: як виглядають (Фото)

фото НБУ

"Допомога Україні і фінансовий тиск на агресора є потужною і невід’ємною зброєю в цій війні. Ми щиро вдячні за підтримку нашим міжнародним партнерам та прагнемо увіковічнити їх зусилля і нашу вдячність у пам’ятних монетах, які презентуємо. Вони символічно присвячені силі єдності країн світу, яка всупереч масштабам загрози здатна захистити життя, свободу і справедливість” , – сказав заступник Голови Нацбанку Олексій Шабан.

На аверсі пам’ятних монет "В єдності – сила" викарбувано ескіз "Єдність – сила" Аліни Малюти, на реверсі — ескіз "Допомога країн-партнерів"  Сергія Топкіна. Таким чином на аверсі зображено малий Державний Герб України та композицію єднання рук в колі, оповитих синьо-жовтою стрічкою. Надпис "В єдності — сила"/ In Unity — Strength та кольорові прапори 15 країн розміщено на реверсі монет.

Це прапори США, Великобританії, Польщі, Канади, Естонії, Литви, Латвії, Італії, Швейцарії, Чехії, Швеції, Нідерландів, Німеччини, Франції, Японії.

НБУ випустив нові колекційні монети: як виглядають (Фото) - фото 2

Монети випущені в лімітованій кількості в номіналі 5 та 10 гривень. Номінал 10 грн “В єдності – сила” — це монета вагою 31,1 грам срібла 925 проби, тираж – до 5 000 штук. Монета номіналом 5 гривень — це 16,5 грам нейзильберу, тираж – до 250 000 штук (зокрема до 75 000 продаються в сувенірній упаковці).

Крім того, на сайті НБУ є анонси продажу монет "Ой у лузі червона калина" та ВМС.

Як писав портал, на сайті Білого дому в США є інтернет-магазин колекційних монет. Виставлена на продаж монета "Острів Зміїний". Гравіювання кольорове, ціна 100 доларів за одиницю. На ній викарбувана фраза: "Русский воєнный корабль, иди на**й", координати, фото острова, український герб. Дизайн розробив Ентоні Ф. Джанніні — головний дизайнер Global Historic Moments of the American Presidency Collection.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини