Головна Новини Суспільство події НБУ планує змінити дизайн монет номіналом 1 і 2 грн
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ планує змінити дизайн монет номіналом 1 і 2 грн

НБУ планує змінити дизайн монет номіналом 1 і 2 грн, адаптуючи для людей з порушеннями зору

8 липня 2021, 05:45
Поділіться публікацією:

Національний банк України планує змінити дизайн монет номіналом одна і дві гривні і адаптувати їх для більш зручного використання. Про це повідомив заступник глави НБУ Олексій Шабан, інформує Інтерфакс-Україна.

НБУ планує змінити дизайн монет номіналом 1 і 2 грн

Дизайн монет (фото з відкритих джерел)

"Поки що ми не розглядаємо оптимізацію банкнотно-монетного ряду. Єдине, що можу сказати, що ми почули скарги українців щодо якості монет в обігу, одна і дві гривні перш за все, і зараз ми працюємо над тим щоб змінити дизайн і зробити ці монети більш зручними для використання насамперед людьми з вадами зору та літніми людьми", — повідомив чиновник НБУ.

Нагадаємо, існують різні варіанти дорогих 5 копійок, вартість яких залежить від року випуску, а також деяких особливостей. Це можуть бути відмінності в формі і розташуванні ягід на монеті, накресленні цифр, елементах тризуба та інші. Про це йдеться на профільному порталі Monety. 5 копійок 1992 року — повсякденна монета. За даними джерела, є кілька різновидів таких монет, серед яких зустрічаються і рідкісні. Їх ціна варіюється в межах 4000-6000 гривень. Така монета має гурт з великою насічкою, одиницю з хвостиком, середній зуб тризубця гострий з потовщенням і інші відмітні елементи.


5 копійок 1994 року є досить рідкісною монетою. Відомо кілька різновидів, які виконані з магнітною сталі, алюмінію, міді, латуні або срібла. За даними порталу Monety, налічується всього приблизно 300 примірників такої монети. Повідомляється, що на таких 5 копійках друга гроно має форму тупокутного трикутника. Слово "копійок" написано товстим шрифтом, а в п'ятій грона держак підходить до другої зліва ягоді. Ціна такої монети по каталогам становить від 2500 до 3500 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини