Головна Новини Суспільство події НБУ обмежив зняття готівки: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ обмежив зняття готівки: що відомо

Національний банк України повідомив про режим роботи фінустанов найближчими днями

24 лютого 2022, 11:05
Поділіться публікацією:

За інформацією Національного банку, станом на 24 лютого курс гривні становить 29,25 грн за долар. Для громадян введено деякі обмеження. Про це повідомляє голова фінустанови Кирило Шевченко, пише Українська правда.

НБУ обмежив зняття готівки: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

В Україні тимчасово припинена робота валютного ринку, фінустанови будуть лише здійснювати операції з продажу іноземної валюти. Українці не зможуть зняти більше 100 тисяч гривень на добу. Обмеження з видачі готівки не стосується заробітних плат та соціальних виплат громадянам.

Також громадяни не зможуть отримати готівку зі своїх рахунків в іноземній валюті. НБУ повідомило про зупинення будь-яких трансакцій з рахунками росіян, видаткових операцій за рахунками резидентів держави, що здійснила збройну агресію проти України. Фінустанови мають зупинити випуск електронних грошей.

Громадяни матимуть доступ до сейфових скриньок. Банкомати працюють, готівку в населені пункти підвозять. НБУ не накладає обмежень на безготівкові розрахунки.

"У разі введення надзвичайного стану банківська система працюватиме у звичайному режимі. Усі платіжні системи, доступ до коштів, робота банків загалом продовжується в звичайному режимі. НБУ має достатньо резервів для підкріплення банків готівкою. Відповідні дії є необхідними для забезпечення надійного та стабільного функціонування фінансової системи країни та максимального забезпечення діяльності Збройних Сил України, а також безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє портал "Коментарі", поліція посилює оборону населених пунктів: які наслідки обстрілів. Всі підрозділи Національної поліції на вулицях населених пунктів забезпечують дотримання правопорядку та безпеку громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини