Названо найголовніші глобальні ризики найближчого десятиліття

Деякі глобальні ризики вийшли на перший план під час пандемії коронавірусної інфекції

На сайті Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) опублікована доповідь, в якій названо основні глобальні ризики на найближче десятиліття.

Як випливає з доповіді, аналітики ВЕФ вважають, що у довгостроковій перспективі основним приводом для занепокоєння буде нездатність світової спільноти зупинити кліматичні зміни, а також викликані ними екстремальні погодні явища та скорочення біологічної різноманітності.

У супровідній записці до доповіді наводиться оцінка головного спеціаліста з ризиків страхової групи Zurich Insurance Group. На думку експерта, нездатність вжити необхідних заходів у зв'язку з кліматичними змінами може призвести до того, що світовий ВВП скоротиться на одну шосту.

За даними матеріалу, деякі глобальні ризики вийшли першому плані під час пандемії коронавірусної інфекції. У доповіді йдеться, що більше за інших зріс ризик соціального розшарування. Загроза соціального розриву, що росте, є одним з головних ризиків найближчого десятиліття. Він поступається лише ризикам зміни клімату та його наслідкам.

У короткостроковій перспективі (найближчі два роки) до вищезазначених побоювань ще додаються ризики, пов'язані з поширенням інфекційних захворювань, погіршення ситуації із психічним здоров'ям, а також проблеми із заробітком.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що під картиною Боттічеллі вартістю 40 мільйонів доларів виявлено приховану композицію. За основним шаром фарби виявлено зображення Мадонни з немовлям. Повторно знайдена картина "Людина скорботи" Сандро Боттічеллі, яку планується виставити на аукціон Sotheby's 27 січня - з гарантією 40 мільйонів доларів - ще не вивчена досконало, оскільки вона знаходиться в приватних руках з 19 століття.

Також сайт "Коментарі" інформував про те, що астероїд шириною кілометр пролетить повз Землю наступного тижня. Астероїд пролетить в межах 1,2 мільйона миль від нашої планети, рухаючись зі швидкістю 47 344 милі на годину, згідно з даними Центру досліджень об'єктів біля Землі, що відстежує потенційно небезпечні комети та астероїди, які можуть зіткнутися з нашою планетою.