Головна Новини Суспільство події Названо 10 способів зігрітися вдома, поки не включили опалення
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо 10 способів зігрітися вдома, поки не включили опалення

Опалення вмикають, коли середньодобова температура вуличного повітря нижче +8 °С зберігається протягом п'яти календарних днів

7 вересня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Календарна осінь в Україну прийшла впевнено і точно за графіком. Тепер вранці без куртки на вулицю виходять лише моржі. Вечорами стовпчик термометра може опускатися і до +5°С, і навіть до +3°С. У оселях українців стає прохолодно, і всі чекають початку опалювального сезону, пише "Украмедіа".

Названо 10 способів зігрітися вдома, поки не включили опалення

10 способів зігрітися вдома без опалення, скріншот з відео

За законом опалення вмикають, коли середньодобова температура вуличного повітря нижче +8 °С зберігається протягом п'яти календарних днів. Тобто п'ять днів поспіль середня температура повітря не повинна підніматися вище 8 градусів. Так, українцям назвали десять лайфхаків, як зігрітись вдома, поки холодні батареї.

10 порад, як зігрітися у власному будинку, поки не включили опалення:

1. Кухня — температура в кухні і ванній кімнаті на 1-3 градуси вище, ніж в середньому по квартирі. В кухні зберігається тепло від гарячої води з крану і після приготування їжі в духовці і на варильній панелі. Тому зараз це ідеальне місце, щоб проводити сімейні вечори.

2. Зарядка — найкраще робити вранці, коли після сну не хочеться вилізти з теплого ліжка. Буквально декілька вправ розігріють і розбудять організм.

3. Кондиціонер — такий спосіб знайомий багатьом, але часто про нього забувають, вважаючи, що кондиціонер здатний тільки охолоджувати повітря в приміщенні. Немає. Якщо в квартирі температура не перевищує 20 градусів, а ви включите кондиціонер, щоб він працював на 25-27 градусів, прилад буде діяти в режимі нагрівання і підніме температуру в кімнаті.

4. Сонце — якщо протягом дня є момент, коли у ваше вікно напряму потрапляють сонячні промені, то найкраще відкрити штори якомога ширше, щоб небесне світило зігріло кімнату.

5. Душ — гарячий душ ж, або навіть ванну краще приймати ввечері, перед сном. Головне, щоб після водних процедур у вас не було заплановано ніяких справ. Відразу після ванни необхідно бігти в ліжко і кутатися в ковдру. Засипати ви будете з відчуттям тепла і комфорту.

6. Кулінарія — під час приготування їжі за допомогою варильної панелі або духової шафи вивільняється велика кількість тепла, яке в будь-якому разі залишиться в квартирі, трохи підвищивши температуру. Головне — не використовувати конфорки в якості засобів обігріву. Це неекологічно і небезпечно.

7. Електричні грілки — останнім часом особливу популярність здобули електронні ковдри, які споживають мінімум електроенергії, але в них так приємно закутатися в холодну пору.

8. Світло — якщо вдома є лампи розжарювання під старовину, декоративні — з товстою ниткою розжарювання, вони дають не тільки світло, але й тепло.

9. Ванна для ніг — можна організувати чудову гарячу ванну для ніг. Це зігріє і вас, і кімнату. Та й для здоров'я такий метод теж корисний.

10. Романтична вечеря — завершити день можна романтичною вечерею при свічках — і для душі приємно, і для бюджету недорого.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що стало відомо, кому з українців компенсують витрати на електроопалення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини