Головна Новини Суспільство події Названий продукт, який подорожчає найбільше в 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Названий продукт, який подорожчає найбільше в 2021 році

Ціни на яйця подорожчають через скорочення курей у фермерів

28 грудня 2020, 16:45
Поділіться публікацією:

На початку дві тисячі двадцять одна цілком може бути, що яйця коштуватимуть так само дорого, як і в грудні, швидше за все, ціни продовжать підйом. Про це повідомляє "Газета по-українськи" за посиланням на Асоціацію тваринників України.

Названий продукт, який подорожчає найбільше в 2021 році

"В кінці 2020 року ринок сировини був нестабільний, тому це супроводжується стрімким зростанням цін зернових, наприклад кукурудза, пшениця, і білкових — сої та соняшнику — на тлі їхнього дефіциту, це стало причиною подорожчання і комбікормів, які займають до 70-75 відсотків собівартості виробництва продукції ", — розповіла Ірина Бойко, експерт по птахівництву Асоціації тваринників України.

За її словами, тому фермери побоюються, що не вистачить корму. Тому деякі виробники скорочують поголів'я птиці, а деякі навіть змушені закриватися, щоб перечекати непередбачувані коливання ", — додала вона. До кінця грудня собівартість виробництва яєць на підприємствах коливається в межах 22 грн / 10 шт., А кінцева ціна для споживачів — від 30 грн / 10 шт.

Для виробників складно робити прогнози щодо цін на яйця в січні.

"Після новорічних свят попит споживачів знизиться, а ось ціна на яйця, швидше за все, збільшиться у зв'язку з поступовим скороченням поголів'я птиці і продовженням зростання цін на ринку сировини", — додала Ірина Бойко.

Як раніше повідомляли "Коментарі", українці дуже сильно переплачують за газ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини