Головна Новини Суспільство події Названі ТОП-10 нових державних послуг, які запустять в Україні у жовтні
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі ТОП-10 нових державних послуг, які запустять в Україні у жовтні

Нові функції з'являться у порталі та додатку "Дія"

28 серпня 2020, 14:51
Поділіться публікацією:

З жовтня в Україні запустять як мінімум десять нових послуг, які можна отримати онлайн. Про це йдеться у повідомленні міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова у своєму Telegram-каналі.

Названі ТОП-10 нових державних послуг, які запустять в Україні у жовтні

Так, три нові функції з’являться у порталі "Дія". По-перше, оновили реєстрацію ТОВ онлайн. По-друге, можна буде почати та завершити будівництво онлайн, що належать до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди) – понад 90% всього будівництва. По-третє, послуга єМалятко онлайн.

Ще сім послуг запропонує додаток "Дія".

- Цифровий шерінг документів – дозволить передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження) натиснувши "ОК" на пуш повідомлення. Наприклад, коли банк вимагає паспорт для зняття копії відкриття рахунку онлайн або під час заселення в готель.

- Керування належним користувачем – надає можливість "розшарити" технічний паспорт на авто іншій людині. Наприклад, дружина зможе їздити на вашому автомобілі без фізичного технічного паспорта, бо він буде у неї в додатку.

- Отримання та сплата штрафів.

- Отримання інформації та сплата боргів.

- Цифровий ІПН (податковий номер) – за допомогою цифрового шерінгу документа його "копію" можна буде швидко передавати державним органам та бізнесу.

- Цифрове свідоцтво про народження – означає фактично, що з’явиться паспорт для дитини для 14 років, який можна використовувати для поїздок, банків, нотаріусів, медичних та освітніх послуг.

- Статус внутрішньо переміщеної особи – документ стане цифровим.

Федоров додав, що наразі міністерство розробляє реєстр народонаселення, реформу Держспецзв'язку, працює над розвитком Diia Company та послуг в ЦНАП, впровадженням CDTO по всій країні, проектами "Дія Освіта" і "Дія Бізнес".

Нагадаємо, Кабмін запустив кишенькового гіда головних державних служб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини