Головна Новини Суспільство події Назвали вакцини, після яких не було зафіксовано жодної смерті від "Дельти"
commentss НОВИНИ Всі новини

Назвали вакцини, після яких не було зафіксовано жодної смерті від "Дельти"

Високоефективними назвали препарати Pfizer і Moderna

12 серпня 2021, 14:58 comments2454
Поділіться публікацією:

Науковці Катару дослідили, чи допомагають закордонні вакцини у боротьбі з розповсюдженням нового штаму коронавірусу "Дельта". Високоефективними вони назвали  препарати Pfizer і Moderna. Серед чималої кількості хворих, вакцинованих ними, не зареєстровано жодного смертельного випадку. Про це йдеться в публікації, що з’явилась на сайті MedRxiv.

Назвали вакцини, після яких не було зафіксовано жодної смерті від "Дельти"

Вакцина проти коронавірусу ( фото з відкритих джерел)

Результати, які зафіксували вчені після використання препарату Pfizer у боротьбі з новим штамом, зафіксовані на рівні 64,2 % через два тижні після першої дози, після повторного вакцинування – 53,5%.

Результати після використання вакцини Moderna були зафіксовані після першої ін’єкції на рівні 79%, після другої — майже 85%. 

Тому науковці цієї арабської країни признали найбільш ефективним у боротьбі з "Дельтою" препарат Moderna.

Важливо, що не було жодного випадку смерті від коронавірусу  "Дельта" у людей, які були провакциновані цими препаратами.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що як розпізнати основні симптоми штаму "Дельта"Для "Дельти" не характерні такі симптоми як втрата смаку та нюху. Також експерти зазначають, що найбільша небезпека мутованого вірусу криється у його швидкому поширенні. Цей фактор і відрізняє його від інших мутованих штамів коронавірусу, що сьогодні зареєстровані й підтверджені у світі.

Лікарі попереджають українців, що "Дельта" набагато небезпечніший і заразніший, ніж звичайний COVID. Основними симптомами індійського штаму є біль у горлі, головний біль, нежить. Окрім цього, медики повідомляють про ще кілька важливих симптомів, що можуть підтвердити хворобу: проблеми та порушення слуху, проблеми зі шлунково-кишковим трактом, згустки крові, через які гинуть тканини в організмі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини