Головна Новини Суспільство події Найскладніша зима попереду: Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

Найскладніша зима попереду: Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону

Україна збільшує видобуток газу для самостійного проходження опалювального сезону

10 вересня 2024, 14:02
Поділіться публікацією:

Перед настанням зими Україна серйозно готується протистояти енергетичним викликам, збільшивши видобуток газу та посиливши захист інфраструктури. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на прес-конференції заявив, що країна має намір пройти зиму без допомоги ззовні, спираючись на свої ресурси. Про це повідомили у УНІАН.

Найскладніша зима попереду: Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону

Україна готується до найскладнішого опалювального сезону

Денис Шмигаль розповів, що Україна значно збільшила обсяги видобутку газу: за перші сім місяців цього року "Нафтогаз" видобував на 7% більше газу, ніж торік. Це важливо для енергетичної безпеки, наголосив прем'єр.

"Енергетична стійкість — один із наших з вами найбільших викликів нинішньої зими, осені. Ми успішно пройшли фактично три опалювальні сезони. Ця (зима — ред) буде не менш важкою, можливо найтяжчою", — сказав Шмигаль.

Також він згадав про захист енергооб'єктів. Є два рівні захисту: перший – це захисні споруди з піску, другий – залізобетонні конструкції, які можуть витримати удари дронів та ракет. Наразі 85% таких об'єктів уже захищено.                                      

За словами прем'єра, не варто робити гучні заяви про майбутній опалювальний сезон, оскільки багато залежатиме від реальних умов зими. Уряд відкрито повідомлятиме про проблеми та успіхи в цей період, але без зайвих сенсацій.                           

"У яких умовах ми її проходитимемо — буде видно лише в міру того, як ми рухатимемося цього зимового опалювального сезону. І сьогодні передбачати і робити сенсаційні заяви абсолютно неправильно, і ми так з вами робити не будемо", — сказав глава уряду. .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини