Головна Новини Суспільство події Найдорожча полуниця у світі: одна ягода коштує як місячна зарплата
commentss НОВИНИ Всі новини

Найдорожча полуниця у світі: одна ягода коштує як місячна зарплата

У Японії фермер вивів найдорожчий сорт полуниці у світі та назвав його "чарівна принцеса".

15 липня 2024, 15:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Японський селекціонер Мікіо Ікуда 15 років витратив на створення полуниці Bijin-hime, яка виявилась найдорожчою у світі. Ціна однієї ягоди становить 350 доларів, або близько 15 тис. гривень, що відповідає середній зарплаті українців за даними ПФУ у 2024 році.

Найдорожча полуниця у світі: одна ягода коштує як місячна зарплата

Найдорожча полуниця має назву Bijin-hime. Фото з відкритих джерел

Назву полуниці Bijin-hime з японською перекладається, як "чарівна принцеса". Ця полуниця сягає розміру бейсбольного м’яча, однак не це робить її такою унікальною. Звичайна полуниця має деяку кислинку, однак 15 років експериментів Мікіо Ікуди змогли зробити Bijin-hime неперевершено солодкою. 

Згідно зі шкалою Брікса, яка вимірює вміст цукру у фруктах, більшість видів полуниці мають показник близько 7 балів, однак Bijin-hime – 13, що надає ягоді неймовірної солодкості. Крім того, найдорожча у світі полуниця має поєднання смаку яблука, винограду та букету троянд. 

Мікіо Ікуда вирощує свій ексклюзивний сорт протягом зимових місяців, ретельно стежачи за температурою ґрунту та повітря у своїх теплицях, щоб зберегти характеристики ягід полуниці. Унікальності полуниці Bijin-hime додає також той факт, що японський фермер вирощує лише 500 ягід на рік та продає їх поштучно. Одна ягода полуниці важить близько 100 грамів та коштує 350 доларів.

Якщо купити кілограм ягід Bijin-hime (10 штук), то доведеться заплатити 3500 доларів, або 150 тис. гривень. Тому полуниця сорту "чарівна принцеса" є найдорожчою у світі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що буде з організмом людини, якщо їсти полуницю щодня.

Також "Коментарі писали про випадок, коли чоловік з'їв брудну полуницю та потрапив до лікарні. Медики показали, що сталось з його мозком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини