Головна Новини Суспільство події Найбагатші українці: як допомагають Україні власники крупних компаній
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбагатші українці: як допомагають Україні власники крупних компаній

Доларові мільйонери Чечоткін, Черняк та власники "Нової Пошти" займаються гуманітарними питаннями

28 березня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:

З моменту повномасштабного російського вторгнення минуло 33 дні. Обстріл українських міст триває. За різними підрахунками, за кордон виїхало понад три мільйони українців. Продовжуємо інформувати, як бізнес допомагає народу та армії.

Найбагатші українці: як допомагають Україні власники крупних компаній

Фото ілюстративне / Pixabay

Владислав та Ірина Чечоткіни посідають 20 місце в топ-100 українських бізнесменів за версією Forbes, їх статки оцінювалися в 470 млн доларів за підсумками 2021 року. Родина володіє мережею магазинів Rozetkа.

"Ми цілодобово займаємось розбудовою процесів для того, щоб скоротити шлях товару до споживача та заощадити час. На жаль, ми втратили багато магазинів і війна постійно вносить корективи в роботу. Без будь-якої реклами щодня Rozetka відвідує мільйон українців, дорогі наші, ми дуже намагаємося бути для вас щоразу – як треба! А наша гуманітарна ініціатива https://helpukraine.center/ продовжує набирати обертів. Ми переїхали на новий великий склад у Любліні та коли дивишся на адреси відправників допомоги – розумієш за нас весь світ!", — написав Владислав Чечоткін.

За його словами, є чимало запитів щодо роботи мережі. Однак компанія вирішує наразі нагальні проблеми із логістикою та безпекою працівників. Тому біля складів зводяться бомбосховища для працівників, обробляються нові маршрути для доставки робітників з безпечних районів, щоб запустити роботу інтернет-магазинів.

Євгеній Черняк на 19 місці в рейтинзі (статки 470 млн доларів США), власник міжнародної компанії Global Spirits. На сайті компанії вказано, що компанія з 2014 року припинила постачання продукції на російський ринок, а після 24 лютого 2022 холдинг Global Spirits відкликав ліцензію на виробництво та дистрибуцію продукції на ринку Росії. Холдинг володіє заводом "Хортиця" та ПрАТ "Одеський коньячний завод".

Як написав бізнесмен на своїй сторінці в Фейсбук, він перебуває в Польщі та допомагає волонтерам, біженцям, Центру Help Ukraine, який організовано за ініціативи бізнесу.

"Я поїхав з України сім років тому в Америку, але повернуся і буду будувати і побудуємо краще, ніж було, ось своїми руками буду будувати так, щоб весь світ заздрив як все круто в країні і Америка теж", — написав Євгеній Черняк, коментуючи новину про те, що було розбомблено і знищено два склади його компанії в Маріуполі та Чернігові.

Відомо, що на складах зберігалося готової продукції на пару десятків мільйонів гривень. В пості бізнесмен зазначив, що побудувати нові приміщення — справа часу, головне, щоб з працівниками було все добре.

Центр Help Ukraine збирає донати від людей чи гуманітарну допомогу. На сайті центру публікують перелік необхідних речей: ліків, медичного обладнання, продуктів першої необхідності. Доставка допомоги адресатам здійснюється перевізниками із речей, які є на складі. Також Центр надає інформацію для відправників, які хочуть пересилати допомогу Новою поштою до регіональних відділень, де українці потребують цих товарів.

Help Ukraine Center із партнерами відкрив хаб у Румунії. Звідти формуються вантажі для пересилки в Одеську область. В хабі приймають товари для дітей, ліки, не приймають вантажі для військових. Центр співпрацює з  Укрпоштою, Розеткою, Fozzy Group, Ocean, Dragon capital, FBN Ukraine, Netpeak Group, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та іншими фірмами.

Група компаній "Нова пошта", власниками якої є Вячеслав Климов, Володимир та Інна Поперешнюки, допомагає розвозити гуманітарну допомогу для українців. В кожному відділенні відкрито збір гуманітарної допомоги. Компанія приймає гуманітарну допомогу від іноземців та доставляє її в Україну безкоштовно. В компанії працює більше 100 водіїв фур, що доставляють медикаменти, продукти, теплі речі та бронежилети. Наразі функціонує понад 1800 відділень й 6600 поштоматів в різних регіонах.

Як повідомляв портал, фонд Новинського і Ахметова допомагають українським біженцям, теробороні та військовим. Порошенко, Пінчук та Коломойський: що відомо про їх внесок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини