Головна Новини Суспільство події Найбагатші та найвпливовіші українці: хто потрапив у рейтинг Forbes
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбагатші та найвпливовіші українці: хто потрапив у рейтинг Forbes

Статки 20 найбагатших українців з початку війни впали більш ніж на 20 млрд доларів до 22,5 млрд доларів.

8 січня 2023, 18:01 comments1776
Поділіться публікацією:

Найбільше, як виявилося, втратив Рінат Ахметов, який, незважаючи на це, продовжує очолювати рейтинг 20 найбагатших українців. Про це повідомляє у своєму рейтингу "Forbes Україна".

Найбагатші та найвпливовіші українці: хто потрапив у рейтинг Forbes

Список Форбс/ Фото з відкритих джерел

Так, статки Ріната Ахметова оцінюються в 4,4 млрд доларів. Він втратив 9,3 млрд доларів, оскільки суттєво пошкоджено металургійні, енергетичні та аграрні активи, що належать олігарху. Окрім цього, медійний бізнес – "Медіа Група Україна" – Ахметов закрив улітку за власним рішенням.

Отже, перше місце посідає Рінат Ахметов, який уже не перший рік очолює цей рейтинг. Друге та третє місця поділили засновники IT-компанії Grammarly Максим Литвин та Олексій Шевченко. Статки кожного з них скоротилися на 1,7 млрд доларів до 2,3 млрд доларів.

Власник компанії Interpipe Віктор Пінчук втратив 0,4 млрд. доларів, а його капітал скоротився до 2,2 млрд. доларів. Він посів четверте місце. Далі йде власник компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго, його статки скоротилися на 0,7 млрд доларів до 1,4 млрд доларів.

До рейтингу також потрапили власники "Епіцентру" Олександр та Галина Гереги (1,2 млрд доларів), співвласник фінтех стартапу Revolut Влад Яценко (1,1 млрд доларів), власник "Смарт-Холдингу" Вадим Новинський (1 млрд доларів), Геннадій Боголюбов ( 1 млрд доларів) та Сергій Тігіпко (0,9 млрд доларів).

Раніше "Коментарі" писали про те, що 22-річний українець виявив автопарк вартістю понад $600 тисяч (ФОТО). Фотографії суперкарів, якими володіє молодий українець, облетіли багато соцмереж та журналістів вирішили дізнатися, звідки у хлопця гроші на такий значний автопарк.

Також читайте: Фінансовий гороскоп на 2023 рік для всіх знаків Зодіаку. Символ 2023 – Чорний Водяний Кролик – багатьох надасть грошовим успіхом, проте не кожному знаку Зодіаку випаде шанс примножити свій добробут.

Найбагатші та найвпливовіші українці: хто потрапив у рейтинг Forbes - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини