Головна Новини Суспільство події Навчені Бейрутом: як зберігається селітра в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Навчені Бейрутом: як зберігається селітра в Україні

Шмигаль розповів, що показали перші перевірки щодо зберігання селітри в Україні

13 серпня 2020, 17:02 comments1094
Поділіться публікацією:

В Україні зберігання селітри відповідає нормам. Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає "Інтерфакс-Україна".

Навчені Бейрутом: як зберігається селітра в Україні

За словами глави уряду, перші результати перевірки зберігання селітри в нашій країні показують відповідність стандартам. Тобто, селітра зберігається в спеціальних ємностях — бігах.

"Селітра зберігається не насипом, як це було в Бейруті, — запевнив Шмигаль. — Є якісь терміни, коли вона злежується — саме це і було порушено в Ліванській Республіці. У нас ці терміни дотримуються".

Також прем'єр-міністр додав, що інформація з Мережі про нібито погрози в Україні через невірне зберігання селітри, була перевірена невідкладно і не підтвердилася.

Нагадаємо, що в Бейруті місцева влада стверджує, що трагедія сталася через загоряння на складі в порту, де зберігався вантаж нітрату амонію — його використовують і як вибухівку, і як добрива. Кажуть, що в приміщенні проводили зварювальні роботи, і вогонь перекинувся на піротехніку, а після — і на селітру. "Коментарі" розбиралися, що могло стати причиною трагедії в Лівані — недбалість, теракт або жорстокий задум, а також — кому був потрібен вибух в Бейруті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини