Головна Новини Суспільство події Наступ з моря: експерт розповів, чи можливий такий сценарій воєнної інтервенції з боку Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ з моря: експерт розповів, чи можливий такий сценарій воєнної інтервенції з боку Росії

Чи може напасти Росія на українські військові кораблі в Чорному морі

14 січня 2022, 11:08
Поділіться публікацією:

Джейк Салліван, радник президента США з питань нацбезпеки повідомив, що розвідувальна спільнота не дає інформації про те, що росіяни остаточно вирішили вдатися до військових дій проти України.

Наступ з моря: експерт розповів, чи можливий такий сценарій воєнної інтервенції з боку Росії

Морський флот України, фото Facebook

В свою чергу Андрій Тарасов, заступник командувача ВМС, наголосив, що російські сили можуть організувати висадку морського десанту. За його словами, вони постійно відпрацьовують подібні дії на полігонах і, в тому числі й в Криму. 

"Якщо такі сили зберуться ми повинні бути в змозі попередити їх висадку. На даний момент сили, які ми маємо на узбережжі, здатні протистояти будь-якому десанту противника", — зазначив Тарасов. 

В ефірі каналу "Україна 24" військовий експерт Сергій Грабський розповів, чи слід непокоїтися через ймовірні атаки українського флоту в Чорному морі. Адже наразі військові кораблі Росії начебто під приводом навчань глушать зв'язок, порушуючи навігацію на українських судах, перекриває ділянки українським кораблям в Азовському морі. 

Експерт говорить, що дійсно, якщо порівнювати виключно співвідношення українських та російських кораблів, то безперечно перевага і якісна, і кількісна є на боці російського флоту. Однак треба зважувати на інші фактори, які діють в акваторії Чорного моря, а саме присутність флотів країн-членів НАТО. До слова, турецький чорноморський флот найбільший з усіх флотів чорноморських країн разом узятих. 

На думку Грабського, саме наявність кораблів НАТО в Чорному морі має стати стримувальним фактором для агресивних дій з боку Росії. 

отів би звернути увагу на постійну присутність кораблів країн-членів НАТО, які не входять до переліку країн чорноморського басейна, а саме США, Великобританії, Франції. Вони часто відвідували Чорне море протягом року. Наразі ми маємо оперативну присутність цих кораблів в акваторії Чорного моря. У разі виникнення будь-яких конфліктних ситуацій, є загроза, що якась ракета може влучити в такий корабель. Сама їх присутність є стримувальним фактором. З іншого боку, вони здійснюють і розвідку. Інформація по російських переміщеннях передається Україні в режимі онлайн", — говорить експерт.

Як повідомляв портал "Коментарі", російські війська можуть розмістити в інших країнах в Південній Америці. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини