Головна Новини Суспільство події «Наср*ти на держбюджет, своя кишеня ближче»: експерт розповів, які АЗС ухиляються від сплати податків
commentss НОВИНИ Всі новини

«Наср*ти на держбюджет, своя кишеня ближче»: експерт розповів, які АЗС ухиляються від сплати податків

Найпотужніші АЗС розвиваються за рахунок ухилення від сплати податків

7 жовтня 2021, 11:08
Поділіться публікацією:

На паливному ринку України панує бардак і хаос. Адже мало хто знає, як різниця в податковому навантаженні на одну АЗС між мережами першої десятки. А різниця становить 33 рази. Це відстань між ОККО і Sun Oil. А між навантаженням на літр і зовсім прірва — 22 рази. Настільки більше в 2020 році платила мережа Shell, ніж "Авантаж 7" (1,79 проти 0,08 грн/л). При цьому перша за останні роки побудувала 1-2 нових комплекси, а друга будує їх по 3-5 штук в рік, кожен — по 1 млн доларів і більше. Як передає видання "Коментарі", про це у себе в Facebook пише директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

«Наср*ти на держбюджет, своя кишеня ближче»: експерт розповів, які АЗС ухиляються від сплати податків

АЗС Фото: з відкритих джерел

"Мої кумири з БРСМ за 2020 рік зросли на 30 АЗС, купили нафтобазу, стали спонсором "Шахтаря". Всього витратили мінімум 20 млн доларів. А податків платили на літр трохи більше "Авантажа". 16 копійок з літра! Піввідсотка від вартості! Половина відсотка, Карл! Припустимо, мені зрозуміло, чому люди їдуть на БРСМ і "Авантаж". Наср*ти на держбюджет, своя кишеня ближче, кожен сам за себе!", — пише Сергій Куюн.

Він додає, також зрозуміло, чому БРСМ, "Авантаж" та інші так звані дискаунтери "забили" на податки. Це бізнес, кожен сам за себе. Навіщо платити в бюджет, якщо можна скупити заправки у тих лузерів, хто більше не можуть з тобою конкурувати? Власник БРСМ взагалі живе в Італії, йому все одно на той український держбюджет. Дивно, але ось чужинцям з Shell'у, навпаки, не все одно, платять як треба.

"Мені незрозуміло інше: чим у нас займається Державна податкова служба? Чи там всі сліпі? Як можна не помічати такого свавілля? Ми виколупуємо дані звідки тільки можна, витрачаємо на аналіз тижні, а ви маєте всю інформацію на своїх моніторах і не робите нічого! То вам законів не вистачає, то у вас повноважень в карантин не вистачає... На ділі не вистачає вам совісті. 10,5 млрд грн можна підняти з АЗС, змусивши їх платити хоча б по середній планці лідерів рейтингу 2020 року", — резюмував Сергій Куюн.
Читайте також на порталі "Коментарі" — в Великобританії почалася паливна криза.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини