Головна Новини Суспільство події Наслідки коронавірусу: чи загрожує Україні дефіцит продуктів - відповідь експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки коронавірусу: чи загрожує Україні дефіцит продуктів - відповідь експертів

Важливо підходити до питань продовольчої безпеки дуже серйозно

19 лютого 2021, 18:51
Поділіться публікацією:

У світлі прогнозу ООН, що люди, які живуть в бідних країнах, ризикують зіткнутися з дефіцитом продуктів через кризу, викликану пандемією коронавіруса, "Коментарі" вирішили запитати у експертів, чи є в Україні такий ризик, а також як від цього вберегтися.

Наслідки коронавірусу: чи загрожує Україні дефіцит продуктів - відповідь експертів

Наслідки коронавірусу: чи загрожує Україні голод - фото з відкритих джерел

Заступник директора Інституту розвитку інновацій (INTENS) Артем Петренко вважає, що незважаючи на сільськогосподарський потенціал нашої країни, важливо підходити до питань продовольчої безпеки дуже серйозно. Експерт назвав кілька способів, як повинна діяти Україна, що убезпечити себе від ризику відсутності продуктів:

— ретельно працювати над земельною реформою (важливо зробити ставку на розвиток дрібного і середнього фермерства, недопущення земельних спекуляцій і укрупнення земельних банків, на розширення доступу фермерів до покупки землі і до нових технологій, захист їх прав на землю та врожай);

— стимулювати створення виробництв з переробки продукції АПК всередині України, захищаючи себе від необхідності імпортувати;

— створювати достатні резерви продовольства з можливістю проводити масштабні товарні інтервенції в потрібний момент;

— стимулювати розвиток торговельної та логістичної інфраструктури для доступу дрібних і середніх фермерів, щоб вони не залежали від великих торгових мереж.

А ось аналітик, кандидат економічних наук Володимир Коваль стверджує, що Україна знаходиться в числі світових лідерів з виробництва сільгосппродукціі, тому боятися голоду не варто. На його думку, є ризики серйозніше:

"Що стосується України, то ситуація не така критична. Ми належимо до лідерів виробництва с/г продукції у світі. Наприклад, у 2020-м експортували її тільки в Євросоюз на 7 млрд євро, що склало майже 6% європейського ринку. Так що класичний голод Україні не загрожує, — вважає Володимир Коваль. — Набагато небезпечніше падіння реальних доходів і зростання безробіття ".

Раніше "Коментарі" розповідали, чому в Україні дорожчають продукти , і як зупинити зростання цін.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxx

19 лютого 2021, 22:22

Секс на одну ночь - без денег и отношений, это реально. Тысячи женщин хотят просто потрахаться (многие замужем). Все фото реальные, просто лайкай и сам увидишь что будет;), пользуйся ----- http://srt.vg/soska


Новини