Головна Новини Суспільство події Наслідки дощів: синоптики попередили про загрозу повеней
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки дощів: синоптики попередили про загрозу повеней

Рівень води в деяких українських річках може піднятися одразу на метр

20 липня 2020, 10:38 comments1104
Поділіться публікацією:

Рясні зливи, які прогнозують синоптики в Україні, поставлять під загрозу майно деяких мешканців прибережних зон. Невеликі паводки можливі в західних регіонах, зокрема у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та Волинській областях. Про це попередили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Наслідки дощів: синоптики попередили про загрозу повеней

Фото: davr.gov.ua

Грозові дощі на Західній Україні, які пройдуть сьогодні, до завтра навряд чи закінчаться. Рясні опади можуть спровокувати підняття рівня води в місцевих річках. Однак воно не буде критичним, — повідомили в ДСНС. У деяких районах, місцеві жителі взагалі ніяк не відчують його на собі.

"На ріках басейну Сяну та Дністра у Львівській та Івано-франківській областях вода може піднятися на 0,2-1 метр. Вода може вийти на окремі ділянки річкових заплав. Інших негативних наслідків не буде", — йдеться в повідомленні рятувальників.

А от на Закарпатті після дощів може підтопити населені пункти, які стоять у низині. Приготуватися до паводка рекомендують жителям Волинської області.

"На річках Прип'ять та Стохід буде перевищення позначки затоплення прибудинкових ділянок і сільськогосподарських угідь в деяких селах Ратнівського і Любешівського району", — попередили в ДСНС.

Нагадаємо, що в червні західні регіони України постраждали від сильних повеней. Сотні сіл затопило після рясних дощів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини