Головна Новини Суспільство події Насильницька русифікація: як українські діти жили в окупації
commentss НОВИНИ Всі новини

Насильницька русифікація: як українські діти жили в окупації

На Батьківщину вдалося повернути 6 українських діток з ТОТ

13 серпня 2024, 13:19
Поділіться публікацією:

Шість українських дітей успішно повернулися з тимчасово окупованих територій, де їх змушували асимілюватися до ворожої культури. Родини з Запорізької та Херсонської областей, які тепер перебувають у безпеці, розповідають про примусову русифікацію та вторгнення в їхній простір відчаю та страху. Про це повідомляє Омбудсман Лубінець.

Насильницька русифікація: як українські діти жили в окупації

На Батьківщину вдалося повернути 6 українських діток з ТОТ

За словами батьків, їхні діти зазнали примусу відвідувати російські школи і святкувати російські свята, а також тиску на отримання документів російського зразка. 

“До родин у помешкання вривалися озброєні росіяни, які здійснювали безпідставні обшуки. Відчуття безправності, обмеженості, усвідомлення того, яке майбутнє очікує на дітей – стало поштовхом для виїзду”, -  ділиться батьки.

Насильницька русифікація: як українські діти жили в окупації - фото 2

Одна з родин вже відвідала Центр захисту прав дитини, де їм надали консультації та підтримку. До важливої місії долучились також працівники з Черкаської області, які співпрацювали з ГО "Об'єднання багатодітних родин "Крила" і "Карітас-Спес Україна".

Насильницька русифікація: як українські діти жили в окупації - фото 3


“Вкотре підкреслюю, що Україна готова до повернення кожного і надаватиме базову гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну допомогу. А правоохоронці зафіксують всі злочини росіян, свідками чи жертвами яких стали наші діти”, — зазначив Лубінець.

Якщо ваша дитина зникла, і ви як законний її представник не знаєте її місця перебування — обов’язково повідомте про цей факт Національну поліцію України за номером 102.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Колаборанти тимчасово окупованої Донеччини отримали черговий план від кремлівських патронів щодо “денацифікації” місцевих дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини