Космічне агенство NASA запропонувало всім охочим зробити фото на Марсі

Космічне агенство також пропонує поділитися зображенням під хештегом #CountdownToMars

Американському космічному агентству NASA вдалося створити унікальну віртуальну фотокабіну з видами Марса, на тлі яких може "сфотографуватися" кожен охочий. Про це повідомляє OBOZREVATEL, посилаючись на повідомлення агентства.


"Приєднайтесь до управління місією або вирушайте на Марс поруч з марсоходом", - йдеться на офіційному сайті відомства.

Також повідомляється, що для створення зображення, слід завантажити знімок, вибрати фон,що сподобався найбільше, а потім завантажити та зберегти фотографію. Космічне агенство також пропонує поділитися зображенням під хештегом #CountdownToMars. Зробити знімок можна на тлі пейзажів Червоної планети, біля марсохода, ракет, а також офісу NASA.


Нагадаємо, що напередодні Марсохід Perseverance став п'ятим марсоходом НАСА, що благополучно приземлився на поверхню Марса після того, як пережив "сім хвилин жаху". Це найбільший і досконалий марсохід, який агентство коли-небудь відправляло на Червону планету. Він буде збирати дані і шукати ознаки давньої життя в кратері, в якому, як передбачається, близько 3,9 млрд років тому було озеро.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що космічний апарат Об'єднаних Арабських Еміратів успішно дістався до орбіти планети Марс. Про цю подію повідомив сам шейх Мохаммед на своїй сторінці в Twitter. Арабські Емірати приєдналися до "сім'ї Червоної планети" п'ятими, єдиними серед країн арабського світу. Раніше Марса досягали лише місії США, Індії, СРСР і Європейського космічного агентства. На честь такої події на найвищому хмарочосі в світі Бурдж Халіфа демонстрували відео про цю та інші космічні місії до Марсу.