Головна Новини Суспільство події Нардепи збирають підписи під зверненням до Генпрокурора на користь Микитася
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи збирають підписи під зверненням до Генпрокурора на користь Микитася

ЗМІ повідомляють про те, що нардепи збирають підписи на користь депутата-бізнесмена Максима Микитася

11 липня 2022, 19:30
Поділіться публікацією:

Депутати Леся Забурана та Артем Дубнов на користь екс-депутата Порошенка — забудовника Микитася збирає в Раді підписи під зверненням до Генпрокурора. Максим Микитась хоче повернути собі вплив на корпорацію "Укрбуд", яка наприкінці 2019 року зупинила роботи на своїх об'єктах, залишивши без житла 40 тисяч інвесторів та 26 недобудованих об'єктів.

Нардепи збирають підписи під зверненням до Генпрокурора на користь Микитася

Максим Микитась, фото з відкритих джерел

Ситуації передував продаж екс-президентом корпорації Максимом Микитасем ключової компанії холдингу — фірми "Укрбуд Девелопмент" новому інвестору. Напередодні екс-нардепу повідомили про підозру у заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн. гривень. Слідство встановило, що він, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екс-командувачем Нацгвардії, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю НГУ.

У 2020 році Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 млн. грн. від загальної суми збитків у 81,64 млн. грн., тим самим визнавши свою провину. Також Микитась підозрюється у наданні неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта.

З'явилася інформація, що Микитась наразі через посередників в особі депутатів Лесю Забуранну, Артема Дубнова та Сергія Гривка нібито збирає у парламенті підписи під колективним зверненням до Генпрокурора, начебто обіцяючи фінансову винагороду за кожен підпис (від 1000 до 2 тис доларів). Повідомляється, що зараз під зверненням підписалися близько 50 осіб. Активним модератором цього процесу є Артем Дубнов, якого з Микитасем пов'язують давні дружні стосунки.

Нардепи збирають підписи під зверненням до Генпрокурора на користь Микитася - фото 2
Нардепи збирають підписи під зверненням до Генпрокурора на користь Микитася - фото 3
Нардепи збирають підписи під зверненням до Генпрокурора на користь Микитася - фото 4
Нардепи збирають підписи під зверненням до Генпрокурора на користь Микитася - фото 5


"Загальновідомі обставини рейдерського захоплення групи компаній "Укрбуд" не давали жодних сумнівів у тому, що винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності відповідно до вимог Закону. Наскільки нам відомо, правоохоронні органи вже підійшли до стадії притягнення до такої відповідальності", — йдеться у проект депутатського звернення.

При цьому, за задумом авторів звернення, депутати-підписанти мають бути присутніми під час розгляду цього звернення.

"Згідно з ч. 3 ст. 16 Закону України "Про статус народного депутата України" забезпечити при розгляді звернення присутність окремих народних депутатів України, які будуть визначені після отримання повідомлення про місце та час його розгляду", — просять автори документа.

В інтернеті є інформація, що Леся Забурана нібито має давні комерційні відносини з Максимом Микитасем. У грудні минулого року вона начебто організовувала йому зустрічі у Генпрокуратурі та у бюджетному комітеті Верховної ради.

Нагадаємо, у червні Державне бюро розслідувань передало в НАБУ кримінальну справу проти екс-нардепа Максима Микитася щодо витрати грошей на будівництво трьох військових складів на суму понад 400 млн. грн. Раніше матеріали у цій справі були і в НАБУ, і в ГБР. Зараз у контексті актуальності військових питань та розтрати держкоштів, виділених на оборону країни, матеріали справ з номерами 62019100000000441 та 42019020420000024 об'єднані в одне провадження і є політична воля керівництва оперативно передати його до суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини