Головна Новини Суспільство події Нардепи розглядають можливість зонування території України: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи розглядають можливість зонування території України: що це означає

В Україні введуть зонування областей з огляду на бойові дії

2 травня 2022, 09:38 comments4151
Поділіться публікацією:

В Україні депутати пропонують ввести зонування територій задля більше ефективного розвитку та підтримки бізнесу й об'єктів інфраструктури. Про це повідомляють в прес-службі партії "Слуга народу".

Нардепи розглядають можливість зонування території України: що це означає

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

Мова йде про зону на три види територій — глибокий тил, прифронтові зони та зони бойових дій і тимчасово окуповані території. За словами віце-спікера Олександра Корнієнко, це дозволить підготувати та розробити порядок економічної та соціальної підтримки з огляду на нові обставини.

Також він додав, що у зонах будуть реалізовувати різні економічні моделі, ймовірно, різне оподаткування для бізнесу, різні стимули тощо. Уряд з огляду на зонування буде брати до уваги різні соціальні та економічні умови й розробляти проекти підтримки та розвитку областей.

Корнієнко наголосив, що планувалося задля кращого розвитку економіки ввести зонування у мирний час. Тоді б для планування діяльності та програм підтримки уряду були б враховані історичні, географічні особливості областей.

Наразі ж для тилових областей буде розроблена програма для залучення інвесторів та відновлення повноцінного функціонування бізнесменів. Координуватиме процес розробки зонування областей Міністерство розвитку громад і територій.

У парламенті на цю тему тривають дискусії, є законопроект, над ним працюють в профільному комітеті та Офісі президента.

Як повідомляв портал "Коментарі", ми писали, як може вплинути на економіку розвиток в Україні цифрових активів. В майбутньому є перспективи розвитку електронної платіжної системи, де будуть використовуватися електронні гроші. Ними можуть стати криптовалюта або електронні гривні. Які ризики несе в собі застосування електронних коштів та використання цифрових активів для економіки країни і громадян розповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини