Головна Новини Суспільство події Нардепи пропонують накласти санкції на представників РПЦ: хто в списку
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи пропонують накласти санкції на представників РПЦ: хто в списку

Проти представників РПЦ Україна може ввести персональні санкції

2 травня 2022, 13:42
Поділіться публікацією:

Народні депутати зареєстрували на сайті Верховної Ради проект "Постанови про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти представників Російської православної церкви" №7332.

Нардепи пропонують накласти санкції на представників РПЦ: хто в списку

Фото ілюстративне / Pixabay

З огляду на те, що представники російського православ'я публічно схвалювали дії влади, направлені на військову агресію проти України, геноцид та депортацію українців, українські депутати пропонують накласти санкції на керівництво РПЦ.

"В системі диктатури, вибудуваної в рф, вище керівництво релігійних об’єднань перебуває в тісній взаємодії з органами влади та спецслужбами, зокрема ФСБ, незаконно виконуючи функції державних службовців у релігії, реалізуючи політику рф через наявні у них засоби влади і впливу", — йдеться в постанові.

До санкційного списку РНБО рекомендовано внести:
- Патріарха московського і всієї Русі Кирила (Гундяєва В.М., 20.11.1946 р.н.);

- керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополита Волоколамського Іларіона (Григорія Валерійовича Алфєєва, за прізвищем батька – Дашевського, 24.07.1966 р.н.);

- заступника керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ протоієрея Миколу Балашова (Миколу Володимировича Балашова, 13.12.1956 р.н.),

- митрополита Псковського і Пороховського РПЦ Тихона (Георгія Олександровича Шевкунова, 02.07.1958 р.н.), що відомий як духівник В.В. Путіна та особа, наближена до спецслужб росії.

Ці особи повинні понести покарання за поширення ідеології геноциду відповідно до статей 6, 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду, йдеться в тексті.

В постанові вказано, що РНБО має розглянути питання застосування проти вищезгаданих осіб наступних санкцій. Серед них блокування активів та обмеження фінансових операцій з майном, цінними паперами, припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, освітніх
та спортивних контактів, відмова в наданні та скасування віз, застосування інших заборон в’їзду на територію України; анулювання офіційних візитів, засідань, переговорів та інші санкції, що передбачені законом "Про санкції".

У пояснювальній записці зібрано факти публічного схвалення геноциду українців цими особами.

Як повідомляв портал "Коментарі", деякі країни офіційно визнали воєнні злочини рф в Україні геноцидом. Разом з Естонією та Латвією таке ж рішення укхвалила й Канада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини